(25-03-2017, 18:53)Gieferg napisał(a):Cytat:Cytat:Napisałeś, że sukces GITS pociągnie za sobą przede wszystkim sięganie po INNE anime, a nie kręcenie sequeli GITS.LOL.
Zacytuj, gdzie to dokładnie napisałem. Napisałem coś precyzyjnie przeciwnego.
Und3r napisał(a):z perspektywy amerykańskiego producenta zdarzenie [adaptacja mangi przyniosła profit] nie prowadzi od razu do wniosku [zróbmy sequel tego konkretnego filmu], a raczej do [ok, da się zarobić na mandze/anime, szukamy w takim razie kolejnego materiału źródłowego do ekranizacji].
Ja tu widzę proste i jasne stwierdzenie, że ewentualny sukces GITS prowadzi przede wszystkim do " da się zarobić na mandze/anime, szukamy w takim razie kolejnego materiału źródłowego do ekranizacji". Which is, of course, bullshit.
To zobacz najpierw, że cytowany fragment nie dotyczy GitS. Serio, nie mam nawet czasu tego w tym momencie tłumaczyć. Przeczytaj posty po kolei, w pełnym ich kontekście. Poświęć najpierw kilka chwil na skumanie, że ten fragment nie był o GitS (podałem go jako przykład podejścia przeciwnego, acz też często stosowanego), a właśnie o wielu innych przykładach adaptacji mangi, do których sequeli nie ma, to wtedy może ja poświęcę czas na wypisanie tu innych takich tytułów, skoro faktycznie nie znasz takowych. Ale to byłaby już spora dygresja, nie wiem czy mam na nią ochotę, szczerze mówiąc. Moglibyśmy też wejść w inną dygresję na temat tego, jak wygląda proces nabywania praw od japońskich wydawców.
25-03-2017, 20:17 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-03-2017, 20:19 przez und3r.)