(10-05-2017, 17:21)Lawrence napisał(a): Możemy zrobić ankietę.
Ustawka ciekawsza.
Czemu to może być moje ulubione sci-fi? No więc ja jestem z nielicznej grupy ludzi którzy trailer uważają za absolutnie znakomity, to nie tylko świetne kadry i fajnie wyglądający świat, ale również mroczny i ciężki klimat. Fabuła zapowiada się co prawda dość prosto i oklepanie, ale kto wie jakie tajemnice twórcy jeszcze skrywają, zresztą każdy schemat jeśli posiada dobre postacie, ciekawe dialogi oraz dobrze wpisuje się w konwencje może być dobry. Zwłaszcza, że moim zdaniem kino nadal nie wycisnęło maksimum potencjału z tej tematyki.
Na dodatek porządna ekipa aktorska, Leto i Ford, Goslinga również generalnie lubię a przede wszystkim absolutnie genialna ekipa twórca. Villeneuve to dla mnie jest reżyserem obecnie trzymającym najwyższy poziom, ze swoich obrazów wyciska maksimum, genialnie buduje klimat i napięcie. Jak pokazał w "Sicario" jest w stanie ocalić nawet naprawdę słaby skrypt. A Johannson i Deakins to klasa sama w sobie i idealni partnerzy dla Denisa. Plus nie lubię oryginału więc nawet cieszą mnie zmiany :P
No i też jest R-ka więc można liczyć na brak hamulców.
Ale jak zapewne się przekonaliście, filmy oceniam zazwyczaj inaczej niż 3/4 użytkowników tego forum, nikomu nie planuje wmawiać jak przekozacki jest trailer i jak przekozacki będzie to film (JEŚLI będzie).
10-05-2017, 17:52