Cytat:Star Warsy Disneya niczego póki co nie budują.Nie mogę się z tym zgodzić. Przecież nowa trylogia popchała akcje o 30 lat, TFA pokazało jak zmieniła się Galaktyka, jak potoczyły się dalsze losy starych postaci oraz wprowadziło nowe pokolenie bohaterów. A uśmiercając jednego z trzech czołowych bohaterów OT, pokazali, że nie będą się wiecznie tylko trzymać oryginalnych filmów (poza tym, wiadomo, że Leii raczej już w E9 też nie zobaczymy).
RO - ok, może wyszedł z tego Epizod 3.5, ale jest to film, który dużo wnosi do Sagi. Widzimy kulisy przejęcia planów przez Rebeliantów, po raz pierwszy bardziej wnikamy też w sam świat Rebelii, po raz pierwszy w filmach przedstawionej w mniej wyidealizowanej wersji. Dalej, Han Solo. Mało narazie wiemy o tym filmie, chyba tylko tyle, że głównym bohaterem będzie HS. Ale przecież ten film też może coś ciekawego wnieść do tej serii. Akcja Hantologii ma mieć miejsce ok 10 lat przed ANH, czyli po środku między E3 i E4. Tego okresu w filmach SW jeszcze nie pokazywano i o ile twórcy wykażą się kreatywnością, to w tym filmie można naprawde pokazać dużo nowych, ciekawych motywów.
Cytat:a wrażenie to takie, że ta seria po prostu stoi w miejscu, do czego zresztą Lucas też przyczynił się prequelami.O ile spin-offy faktycznie są tylko póki co dodatkami do OT, tak nowa trylogia wg mnie pcha mocno tą serię do przodu.
Co do Lucasa - wydaje mi się, że nie masz racji. Co by nie mówić o PT, to mocno się różniło od ep. 4-6, człowiek nie miał napewno wrażenia, że ogląda po raz n-ty to samo.
"Y es que eso es y, creo, será siempre el cine: una manera maravillosa de soñar" J. Potau
28-06-2017, 13:03