(26-10-2017, 08:11)Bogdan napisał(a): Stosunkowo pusta sala, na prawo ode mnie i narzeczonej same wolne miejsca, wybór niemały. Czyżby szykował się spokojny seans?
NIE.
Przychodzi facet i siada, nie zgadniecie, bezpośrednio obok nas.
Po ponad roku użytkowania karty unlimited stwierdzam, że to jest najczęściej powtarzająca się irytująca sytuacja. Na sali dużo wolnych rzędów, a ktoś sobie i tak siądzie tuż obok ciebie :P I się zastanawiasz o co chodzi!? Poza tym bardzo nie narzekam ;)
Miałem tylko raz sytuację, że ktoś siadł na moim miejscu, ale nie robiłem scen i siadłem gdzie indziej bo było pustawo. Były seanse gdzie ktoś się zachowywał za głośno, ale wtedy zwykle ktoś inny ich uciszał i był spokój. Gorzej gdy ktoś prowadzi tylko sporadyczną dyskusję i siedzi na tyle blisko, że tylko ty ją słyszysz... Często powtarzająca się sytuacja na horrorach. Chłopak i dziewczyna na randce... i gdy zaczyna być strasznie to dziewczyna zwykle zaczyna się zasłaniać a ten sobie zaczyna robić z niej jaja. I ją szturcha "no oglądaj, no oglądaj... nic się nie dzieje". Jeden geniusz był jeszcze lepszy, zachęcał dziewczynę tak: "no oglądaj, no oglądaj ku*wa... ja pie**ole" i tak parę razy :P Można tylko mieć nadzieję, że go rzuciła po tym seansie.
I jeszcze uwaga na temat ludzi którzy błądzą i szukają swojego rzędu. Dla kogoś kto chodzi do kina co tydzień, znaleźć miejsce to nie problem, ale nie każdy jest w kinie co tydzień. Niektórzy rzadko chodzą do kina i zanim się zorientują, że na schodach świecą się oznaczenia rzędów to mija krótka chwilka. A standardem jest (przynajmniej tam gdzie ja chodzę), że w salach świecą się tylko pierwsze trzy albo cztery numerki... a wyżej już żaden. I pół biedy jak jeszcze są zapalone światła na sali, to ktoś chwilę postoi ale w końcu się zorientuje w sytuacji. Ale jak już światła zgasną to się nie dziwmy, że zaczyna się świecenie komórkami i szukanie. Kino powinno częściej serwisować te oznaczenia.
Trakt.tv | Letterboxd | Gentlemen, you can't fight in here! This is the War Room!
27-10-2017, 09:18 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-10-2017, 09:19 przez Ash_9001.)