No cóż, to dubelek.
Obejrzałem do końca i jestem naprawdę pozytywnie zaskoczony.
Bardzo fajnie pokazany chaos tych wszystkich służb, które walczą w kółko z terroryzmem, uchodźcami i islamem, ale generalnie jedna ręka nie wie co robi druga. I niby jest wspólny "front walki z terroryzmem", ale czy to Jankesi czy to Niemcy tylko myślą o tym, żeby dopieprzyć tym drugim. Z tyłu gdzieś się jeszcze peta Mossad, który oczywiście myśli tylko o sobie.
Nie ma tutaj jakichś odkrywczych tez, bo to wszystko każdy, kto się choć pobieżnie interesuje tematem, doskonale zna.
Podobnie główna oś fabuły jest dość banalna, ale ogląda się bardzo dobrze.
Aktorsko jest naprawdę solidnie a Rhys Ifans jest kapitalny.
Takie zacne 8/10.
Trailer 2 sezonu niestety wygląda bardzo nieciekawie. No ale może się skuszę.
Obejrzałem do końca i jestem naprawdę pozytywnie zaskoczony.
Bardzo fajnie pokazany chaos tych wszystkich służb, które walczą w kółko z terroryzmem, uchodźcami i islamem, ale generalnie jedna ręka nie wie co robi druga. I niby jest wspólny "front walki z terroryzmem", ale czy to Jankesi czy to Niemcy tylko myślą o tym, żeby dopieprzyć tym drugim. Z tyłu gdzieś się jeszcze peta Mossad, który oczywiście myśli tylko o sobie.
Nie ma tutaj jakichś odkrywczych tez, bo to wszystko każdy, kto się choć pobieżnie interesuje tematem, doskonale zna.
Podobnie główna oś fabuły jest dość banalna, ale ogląda się bardzo dobrze.
Aktorsko jest naprawdę solidnie a Rhys Ifans jest kapitalny.
Takie zacne 8/10.
Trailer 2 sezonu niestety wygląda bardzo nieciekawie. No ale może się skuszę.
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...
02-11-2017, 21:26 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-11-2017, 21:26 przez Dr Strangelove.)