(24-03-2018, 14:45)Lawrence napisał(a): Disney, you`re no fun anymore :(Wrzucałem coś podobnego tutaj kilkanaście postów temu, gdzie gość robił rant jak komercha i poprawność polityczna zabija Disneyland, który był największym marzeniem Walta.
Ogolnie niedawno widzialem gdzies Jakis dokument, jak wiele swoich atrakcji Disney zmienia. Zawsze chcialem pojechac do Disneylandu i zobaczyc Piratow, jak i tez od dziecka fascynowal mnie "Przeklety Hotel" czy co to bylo. Go juz nie ma, gdyz zastapiona go Guardians of the Galaxy. A teraz zamiast targu kobiet w Piratach, kobiety Maja handlowac kurami. :/ Walt Disney pewnie sie w grobie przewraca. I moze ktos powie ludziom Disneya, ze piraci, to raczej nie byli uwazani za tych "dobrych". :/
I zgodzę się z tobą. Też chciałbym odwiedzić amerykańskie Disneylandy (byłem jedynie w paryskim jako dzieciak), ale widać jak oni zmieniają je na gorsze, to człowiekowi przechodzi ochota :/.
"Tower of Terror" został zastąpiony przez Guardiansów tylko w jednym Disneylandzie (tym kalifornijskim), inne jeszcze istnieją.
Co do Piratów - to nie pierwszy raz. w pierwszym rajdzie była postać zboczonego pirata, który dzierży w łapie suknię od jakiejś laski w beczce. W 1997 r. dali mu jedzenie zamiast sukni. A po premierze filmu dali mu mapę, a w beczce siedział Sparrow. Niektórzy żartowali, że niedługo ten pirat będzie czytać bajkę na dobranoc dzieciom.
Podobno paryska wersja "Piratów z Karaibów" zawiera oryginalną wersję.
Co do postaci Sparrowa to ten artykuł też dobrze wyjaśnia jak komercja psuje oryginalny rajd - https://kotaku.com/jack-sparrow-ruined-disneys-pirates-of-the-caribbean-ri-1794698739
24-03-2018, 19:42 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-03-2018, 19:54 przez OGPUEE.)