Pilot obejrzany. Bardzo fajnie się zapowiada. Jest klimatycznie, zimno, surowo - to na pewno. Nie ma żadnej realizacyjnej biedy. Co prawda nie zapowiada się na coś równie mocnego co książka, ale kilka scen robi duże wrażenie. No i przede wszystkim już czuć powagę sytuacji oraz dramatyczne, nie ludzkie warunki. Pilot krótki i to jego największa wada. Przeskoki w czasie są na razie mniejsze i chyba jednak wszystko będzie pokazywane w miarę chronologicznie, ale wyjdzie to chyba lepiej niż się obawiałem. Muzyka i zdjęcia fajne.
Hinds gra idealnie tego honorowego, usmiechniętego, ale nieco nieporadnego Franklina, bardzo fajnie się go ogląda. Zmienili trochę charakter Fitzjamesa, ale jak dla mnie na duży plus bo już zapowiada się na ciekawszą postać, szczególnie jeśli chodzi o jego relacje z Crozierem (Jared Harris też robi świetne pierwsze wrażenie). Może wreszcie jakaś konkretna premiera po "Counterpart".
Hinds gra idealnie tego honorowego, usmiechniętego, ale nieco nieporadnego Franklina, bardzo fajnie się go ogląda. Zmienili trochę charakter Fitzjamesa, ale jak dla mnie na duży plus bo już zapowiada się na ciekawszą postać, szczególnie jeśli chodzi o jego relacje z Crozierem (Jared Harris też robi świetne pierwsze wrażenie). Może wreszcie jakaś konkretna premiera po "Counterpart".
26-03-2018, 23:37