Cytat:gieferg: akurat z godzilla nie trafiles, amerykanska wersje robila columbia, ktora nie wiadomo jakim cudem wykupila prawa do zrobienia tego filmu....No i co z tego? Pasuje tak samo jak BB do serii batmana.
Cytat:w przypadku batmanow, wszystkie 5 czesci robil warner, i kwestia tytulu roboczego jednak mnie przekonuje ze to jest jednak w dalszym ciagu ta sama seria.Yeeeaaa. ok czyli dla ciebie o tym czy to seria decyduje fakt że zrobiła to t sama wytwórnia, moje gratulacje.
Cytat:jednak nie dam sobie glowy uciac za batman begins. przy produkcji slyszalem jak to producenci mowili o prequelu, zobaczylem historie ktorej nie znalem, wiec dla mnie normalnym bylo uznac film za prequel. tym bardziej ze (bodajze) ostatnia scena z karta ladnie nawiazuje do burtona:)zaczynam się teraz zastanawiać czy jednak nie jestes z tych niekumatych... :twisted: Poza tym wygląda to trochę tak jakby ci producenic tez nie za bardzo wiedzieli o czym tak naprwdę mówią...
Ostatni scena nijak nie nawiązuje do Burtona.
1) U Burtona Gordon pozna lepiej Batmana dopiero po śmierci Jokera,.
2) to nawiązanie nie jest do Burtona tylko do zapowiadanej kontynuacji BB jesli jeszcze nie slyszałeś. Ciekawe co powiesz jak w sequelu BB batman będzie znowu walczył z Jokerem...że to nawiązanie do Burtona :lol: ??
3) w BB Joker to najprawdopodobniej jeden ze swirów, ktorzy nawiali z Arkham, nijak to się ma do gangstera Jacka Napiera z Batmana Burtoniowskiego (nawiasem mówiąc cała historia jacka napiera zmieniającego się w Jokera to też tylko wymysł Burtona)
Cytat:co do niescislosci fabularnych: highlander jest swietnym porownaniem, tam fabula kolejnych sequeli przeczyla wydarzeniom z oryginalu, podobnie jest i w tym przypadku.a ten dalej swoje...
Cytat:i na koniec - nie jestem wyrocznia w tych sprawachNo własnie widać...
Cytat:ale uznalem za stosowne umiescic BB w opisach.jak już mówiłem, nie mam nic przeciwko temu. To w końcu kolejny film o nietoperzu, w zasadzie można go tam opisać dla lepszej orientacji tyle że, zamiast pisac że to prequel, co jest oczywistą bzdurą, wypadaloby zaznaczyć że to początek nowej, alternatywnej w stosunku do tej starej serii.
26-12-2005, 01:30