(29-11-2018, 03:34)NPC Mi Się Śni napisał(a): That's all folks:
https://www.instagram.com/p/Bquk06OharC/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_video_watch_again
Wrzucałem to wczoraj, kilka postów wyżej.
(28-11-2018, 23:05)Crov napisał(a): A Rocky V powstal piec lat po Rockym IV, a zaczyna sie tydzien pozniej. :P Historia pokazana w RB jasno pokazuje, ze sie pokumali, a potem masz dopisane, ze "ooo, sory, jednak nie, bo tak". Dla mnie to jest "dopiero co", bo w poprzednim filmie, a nie trzy filmy temu. Historia Rocky'ego to to, co widzimy w filmie, wiec skoro w poprzednim odcinku widzialem, ze sie naprawilo, a teraz nagle sie jednak zepsulo, mimo że nic na to nie wskazywalo to jest to dla mnie z dupy.
Coś źle pamiętasz.
Po pierwsze, V zaczyna się może godzinę po zakończeniu IV, nie tydzień. ;)
Po drugie, RB toczy się w 2005 lub 2006 roku, a na początku Creeda pojawia się dokładna data, jest rok 2015. To 9-10 lat przez które wiele mogło się wydarzyć, a nie "dopiero co". Sarah Connor stała się napakowanym komandosem też film po tym, jak była przerażoną kelnerką i to nie było "dopiero co".
Po trzecie, Robert w RB zrezygnował z pracy, uznał że poszuka dla siebie nowej drogi i na razie pobędzie z ojcem. W Creedzie Sly mówi, że przytłaczał go ten "cień", poznał kobietę i przeniósł się do Vancouver - nie ma w tym nic, co gryzłoby się z wydarzeniami z RB. A to, że przez lata zatarł im się kontakt, gdy mieszkali oddaleni od siebie o 3000 mil, chyba nic w tym dziwnego.
29-11-2018, 09:30