(21-12-2018, 11:20)Danus napisał(a): Ok to ogladlismy ta sama wersje. Spoko.
Gieferg i tak ci napisze, ze nie mamy racji bo on screeny w recenzji widzial:)
Widziałem fragmenty UHE u znajomego na 55 calach, widziałem też fragmenty wersji 3D. Jedno i drugie taki sam nieoglądalny syf ale...
dodanie sztucznego ziarna pewnie by pomogło, bo przerobiłem tak tą nową wersję Terminatora 2 (przy pomocy Avisyntha), która wygląda podobnie jak UHE i przeróbka wygląda nieźle.
Tyle tylko, że osobiście nigdy nie zetknąłem się w telewizorach z filtrem dodającym ziarno. W ogóle nie słyszałem o czymś takim.
Jak dla mnie Monia znowu ściemnia, szczególnie, że nawet nie chce podać modelu tego telewizora.
Huntersky napisał(a):Telewizor marki Adobe, model Photoshop CS 6?Z wbudowaną funkcją obrony przed atakiem nożownika :P
Monika napisał(a):Dodany szum (dynamicznie)
No fajnie, umiesz filtr w photoshopie włączyć. Tylko czego chcesz dowieść w ten sposób?
I nie, to nie tak powinno wyglądać, tylko tak:
https://caps-a-holic.com/c.php?go=1&a=0&d1=12160&d2=12159&s1=120287&s2=120273&i=2&l=0
Cytat:. Kolosalny zgrzyt i coś nie do zaakceptowania to skok Dutcha z wodospadu. To wygląda naprawdę jak rozmazany i rozciągnięty obraz z VHS do formatu HD. Wygląda to źle. Odstaje całkowicie od reszty jakby ta scena była z innego filmu.
Gdzieś czytałem, że w Predatorze jest parę ujęć filmowanych z daleka, które potem zoomowano tak, że ostatecznie wykorzystano tylko wycinek tego, co było nakręcone - wiadomo, co się wtedy dzieje z jakością obrazu, a zwłaszcza gdy się korzystało z dosyć marnej kliszy jak w tym przypadku. To chyba jedno z nich.
Cytat:Dlatego z czystym sumieniem można na swojej półce zastąpić Predatora na DVD an blu rayJak dla mnie:
UHD >>>> stary transfer BD > DVD > UHE
21-12-2018, 21:25 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-12-2018, 22:16 przez Gieferg.)