Obejrzałem sobie w końcu Alternatywy 4, bo nigdy tego od początku do końca nie obejrzałem, no i wrażenia zupełnie inne niż po Dyzmie, który jest znakomitym serialem nawet bez żadnego PRLowskiego sentymentu. Serial Barei jest przeciętny, niechlujnie wykonany (od montażu to czasami zęby bolą), ma sporo żenujących wątków (np. malowany murzyn, robot do stania w kolejce), poza tym ma chyba najgorszą czołówkę w historii telewizji :p bronią się tylko postaci i większość aktorów je portretująca - to rzeczywiście bardzo sympatyczna ekipa i nie dziwię się że serial był tak popularny. Balcerek, Winnicki, docent, prezes spółdzielni to moi ulubieńcy, ale już Anioł niezbyt - postać dla polskiej kultury absolutnie kultowa, a dla mnie był wielkim rozczarowaniem, jest po prostu przegięty, wiem że chcieli zrobić z niego śliskiego służbistę żądnego władzy, ale naprawdę przesadzali z ordynarnością jego intryg, zresztą Wilhelmi też gra w wielu scenach aż za bardzo.
Moja ocena to 5/10, może z małym plusem za striptiz Ewy :D
Moja ocena to 5/10, może z małym plusem za striptiz Ewy :D
13-01-2019, 14:32 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-01-2019, 14:33 przez simek.)