(03-06-2019, 09:29)Craven napisał(a): No bez jakiegoś wyraźnego ruchu Disneya nie ma bata. I zdziwiłbym się jakby nie zrobili czegoś, żeby przepchnąć Endgame na pierwsze miejsce.
Problem może polegać na tym, że film zatrzyma się za daleko od Avatara, żeby było jak go przepchnąć. :P
Policzyłem sobie dzisiaj i wyszło mi, że Endgame zatrzyma się na $2,752 miliarda (w najgorszym wypadku) - $2,772 mld (w najlepszym, mało prawdopodobnym). To wciąż $17 milionów do Avatara i żadne dodawanie kin w USA w długie weekendy, czy double-features filmowi aż tyle nie pomoże, tym bardziej, że Disney nie ma żadnej premiery w okresie sierpień-październik, a Avengers i tak byłoby ciężko podpiąć pod inny film ze względu na długi czas trwania.
Poza tym, Disney pod względem przychodów idzie na najlepszy rok w historii kina jeszcze przed premierą Frozen 2 i nowych Gwiezdnych wojen na jesieni, a czwarte Toy Story i CGI-Lew będą się biły o tytuł najbardziej dochodowego filmu lata z gigantycznymi wynikami. Nie wiem czy Disney ma powód i miejsce (w ekranach kinowych), aby bawić się w walkę o tron z Cameronem, którą tak czy siak mogą przegrać. Avengers i tak zarobili już więcej niż ktokolwiek mógł oczekiwać, więc jeśli film będzie żebrał o drobniaki przy $2,76 mld (a to wydaje mi się obecnie najrozsądniejsza prognoza), to powinni go już tak zostawić.
03-06-2019, 10:46