(26-06-2019, 02:03)srebrnik napisał(a): Kojarzę motyw. Chyba Lubos i Stramowski mieli ze sobą walczyć. Teraz są osobne produkcje.
Nie mam nic wspólnego z żadną z nich, ale słuchałem opowieści znajomych po obu stronach frontu i choć nie zagłębiałem się w temat aż tak mocno, to wynika z nich, że trochę się tam podziało.
W pierwszej połowie ubiegłego roku powstawał film "Klatka" (Lubos vs Stramowski) z wyznaczoną premierą na styczeń tego roku, ale KSW i Domino Film dokładnie w połowie zdjęć poróżniły się na skutek rzekomych problemów produkcyjnych, wskutek czego federacja podziękowała za współpracę. W którymś momencie "Klatkę" próbował ożywić Paweł Maślona, ale dał sobie spokój. Ostatecznie więc KSW skumało się z Ekipą, zabrali ze sobą Lubosa i w miesiąc powstał scenariusz "Underdoga" inspirowany ich pierwszym przedsięwzięciem, a w okresie letnim ruszyły zdjęcia, gdy tymczasem do prasy trafiły informacje szkalujące Warnke i Stramowskiego, utrzymując, że nie biorą w tym udziału z uwagi na zbyt wysokie żądania finansowe, co jest akurat bzdurą.
"Underdog" wjechał do kin w miejsce premiery "Klatki" i stał się hitem, a szykowany jest już nawet sequel, tymczasem Domino Film pociągnęło temat dalej i dlatego za moment powtórka z rozrywki ze zmienioną obsadą i oczywiście pod innym tytułem. Jestem ciekaw, czy cokolwiek z oryginalnego materiału "Klatki" zostanie wykorzystane we "Fighterze", bo teoretycznie wątek Stramowskiego pewnie dawałby nadzieję na taką oszczędność. Generalnie podziwiam tempo, jeszcze w maju słyszałem, że coś dokręcają.
To tak w duchu neutralnej relacji, bez brania strony kogokolwiek.
PS. Ciekawi mnie udział Boberka w obu produkcjach...
26-06-2019, 11:32 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-06-2019, 11:36 przez Galadh.)