(02-09-2019, 21:24)zdzichon napisał(a):No to najwyrazniej mocno subiektywne. Ja bardzo lubie jak to wyglada w CoDach, Bioshockach czy nawet Far Cry. I dla mnie to pogłębia zżycie z postacią. Choć w wymienionych tytułach jest ograniczona interakcja, bo są mocno skryptowane i nie daja generalnie wyboru szczególnego (więc nic dziwnego, że nie dają go też w rozmowach), ale w Cyberpunku chyba jednak ta interakcja bedzie. Poki co to, co pokazali na gejmplejach wygląda fajnie, jezeli o to chodzi.Cytat:Dlaczego? To jest swietny pomysl. Ja sie zgadzam z wypowiedzia goscia z CDP, ze to zwieksza immersje - vide np. Call of Duty: Modern Warfare.
Mi się ten system z CoD kompletnie nie podoba. Zawsze wygląda to sztucznie i jak dla mnie immersję właśnie niszczy.
Generalnie nie jestem fanem cutscenek i wszelkiej maści filmików przerywnikowych (oczywiscie jest sporo wyjątków) w grach. To trochę tak, jakby w filmach nagle pojawiały się sekwencje interaktywne. :P A już tym bardziej w RPGach najlepiej jak to, co ma się wydarzyc w przerywniku dzieje się w grze (skryptowana scenka) czy w normalnej konwersacji.
03-09-2019, 23:07