(05-09-2019, 00:33)Mierzwiak napisał(a): Nolan przede wszystkim nie był zainteresowany powodami dla których Bruce był Batmanem - tak, w Batman Begins jasno nakreślił motywację Wayne'a i to dlaczego został Batmanem, ale już w TDK i TDKR brakuje imo rozwinięcia tego - dlaczego kontynuuje bycie Batmanem?
![[Obrazek: giphy.gif]](https://media1.giphy.com/media/swz8o38tPLXHi/giphy.gif)
A czy w TDK przypadkiem nie ma on planu... no nie wiem... przestania bycia Batmanem jak tylko rozwiążą sprawę przestępczości zorganizowanej w Gotham? Chyba więc jasne jest, czemu kontynuuj swoją krucjatę. A kiedy "wygrali", Batmanem być przestaje... na 8 lat.
SonnyCrockett napisał(a):Mam sporo zastrzeżeń do Man of Steel (np. Lolan jako producent) ale jest tam bardzo dobrze pokazana sytuacja która w pełni uzasadnia zabicie przeciwnika. I jestem sobie spokojnie w stanie wyobrazić że Joker doprowadza do sytuacji gdy Batman musi podjąć decyzję świr lub zwyczajni ludzie.
To zupełnie tak, jak w tym dziecinnym TDK, gdy przez działania Jokera Batman zrzuca z budynku Denta, by ratować chłopca. :)
Rozumiem, że kolejny temat na forum, który zmiani się w hejtowanie Nolana? Czy kiedyś jeszcze wrócimy dyskusji o filmie z Phoenixem?
05-09-2019, 08:40 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-09-2019, 08:42 przez Juby.)