Arizona - rok 2009, szczytowa faza kryzysu hipotecznego. Danny McBride (uwielbiam gościa w każdym wcieleniu, a ponieważ zawsze gra tę samą postać, moje uwielbienie dla niego jest stałe i niesłabnące) występuje w roli rozwodnika, oszukanego przez agentów handlujących nieruchomościami. Nic więcej nie mogę zdradzić. Nie oglądajcie zwiastunów. Film jest reklamowany jako komedia i faktycznie ma trochę komediowych elementów, ale są one czarne jak smoła błyszcząca w arizońskim słońcu. Zajebiście mi się podobało.
Dziewczyna: Gdzie naboje?
Luke Wilson: W bagażniku.
- Serio? Mogą wystrzelić z gorąca jak się nagrzeją.
- Mówisz poważnie?
- Nie. Ale z ciebie głupek.
:)
9/10 - dwa oczka za klimat i miejsce akcji.
The Legacy of a Whitetail Deer Hunter - znowu Danny McBride w jednej z głównych ról i jako współscenarzysta. Historia ojca (Josh Brolin) i syna, którzy jadą na weekend do lasu zapolować na jelenie - i przy okazji bardziej się ze sobą zakumplować. Fajna, prosta historia. Konserwatywna Ameryka pokazana z normalnej strony. Nawet dzieciak dostaje tu na urodziny karabinek AR-15 i nikt nie sra na kolorowo ze strachu ani nie wygłasza durnych komentarzy.
7/10
Dziewczyna: Gdzie naboje?
Luke Wilson: W bagażniku.
- Serio? Mogą wystrzelić z gorąca jak się nagrzeją.
- Mówisz poważnie?
- Nie. Ale z ciebie głupek.
:)
9/10 - dwa oczka za klimat i miejsce akcji.
The Legacy of a Whitetail Deer Hunter - znowu Danny McBride w jednej z głównych ról i jako współscenarzysta. Historia ojca (Josh Brolin) i syna, którzy jadą na weekend do lasu zapolować na jelenie - i przy okazji bardziej się ze sobą zakumplować. Fajna, prosta historia. Konserwatywna Ameryka pokazana z normalnej strony. Nawet dzieciak dostaje tu na urodziny karabinek AR-15 i nikt nie sra na kolorowo ze strachu ani nie wygłasza durnych komentarzy.
7/10
08-09-2019, 23:27 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-09-2019, 00:51 przez Mental.)