(26-11-2019, 14:48)zdzichon napisał(a): Pełnią.Nie pełnią.
Podasz przykład sceny w której Tyrell przedstawiony jest jako antagonista? W której bezpośrednio on lub jego ludzie wchodzą w drogę Deckardowi mając aktywny udział w fabule? :)
Cytat:Na starym kineskopie pierwszy BR dalej będzie mi się podobał bardziej niż ten nowy.Nie o tym pisałem. Coś jest nie tak skoro oba filmy opisujesz jako wyglądające inaczej niż faktycznie wyglądają.
Cytat:Widziałem wszystkie. Ale co to ma do rzeczy?To, że facet ma swój styl i BR2049 się w ten styl wpisuje. Odkąd Deakins przesiadł się na cyfrę jego zdjęcia też mają sporo rozpoznawalnych elementów, w tym kolorystykę która wcale nie jest "za mocna".
Cytat:Kolorystyka przeszkadza mi w większości nowych filmów. Color grading to przekleństwo dla współczesnego kina (z nielicznymi wyjątkami), bo jest nadużywany prawie jak CGI.Mieszasz pojęcia. Określona kolorystyka to efekt color gradingu, więc przeszkadza Ci to pierwsze, a nie drugie.
Cytat:Najbardziej brakuje mi naturalnych kolorów skóry.Które znajdziesz w BR2049 :)
Cytat:Może pozostańmy przy tym, że lubię Deakinsa, doceniam kunszt, ale nie podobają mi się niektóre jego wybory stylistyczne, ok?K!
26-11-2019, 15:02 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-11-2019, 15:02 przez Mierzwiak.)