Generalnie też mam/miałem wątpliwości, o których pisze Snuffer. Young Pope to nie ma prawa być. Tematyka mało elektryzująca. Dwóch dziadków. A jednak słyszałem i czytałem kilka opinii może nie mega entuzjastycznych, ale jednak zaskakująco pozytywnych. I nawet nie chodzi o to czy to dobry czy bardzo dobry film. Tylko raczej o to, że nie są to opinie z kółek różańcowych, od osób, którym się mogło podobać bo to "ładny film o kościele" z Hopkinsem. Tylko od osób porównujących ten film z "normalnymi"' filmami z tego roku. A jak piszecie, lista faworytów do nagród w tym roku wygląda całkiem przyzwoicie. Podejrzewam, że Two Popes może równie dobrze nadal być najmniej interesującym mnie filmem ze stawki a może po prostu okaże się najgorszym. Ale jednak sam fakt, że nie zostaje automatycznie skreślony z listy dobrych filmów 2019 już jest sporym zaskoczeniem.
Jestem umiarkowanie zaintrygowany tym, co tam może być ciekawego. Chętnie rzucę okiem w święta. ;)
Jestem umiarkowanie zaintrygowany tym, co tam może być ciekawego. Chętnie rzucę okiem w święta. ;)
10-12-2019, 10:05 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-12-2019, 10:06 przez PropJoe.)