(19-12-2019, 10:47)harlequinade napisał(a): Czyli prawda, że J.J. próbuje wsadzić dwa epizody w jeden....Dwa? Ten film spokojnie mógłby być nową trylogią

Całość pędzi na łeb na szyję, że wydźwięk całości jest komiczno żenujący. To powinno wybrzmieć, powinno być stopniowe ujawnianie tajemnicy, że "tam gdzieś czyha prastare zło..."
A mamy napisy początkowe - Hej to ja Imperator, potem trochę skoków od planety do planety i bum wiemy gdzie jesteś dziadu, idziemy po ciebie.
Ale pal diabli to wszystko. Tam kręcenie tego musiało być w atmosferze stypy. Że nawet nikt nie powiedział - Ok, historia jest żenująca i bez sensu, no trudno. Ale chociaż zróbmy, żeby to fajnie wyglądało. Dajmy tym nerdom kilka scen, żeby mieli mokro w majtkach. Choćby przedstawienie tej z dupy wziętej floty setek star destroyerów każdy z działem jak GS. Albo rozwalenie planety, która faktycznie wygląda jak rozgniecenie pomidora.
- Generale, wylądowali na naszym okręcie
- Namierzyć ich lądowniki!
- Oni nie mają lądowników
(z lądownika wyjeżdża kawaleria na koniach)
Czy naprawdę nikt, już w fazie koncepcji tej sceny nie wstał i nie powiedział - Ja bardzo przepraszam, ale co my kurwa robimy?
Niepojęte
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...
19-12-2019, 11:00 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-12-2019, 11:00 przez Dr Strangelove.)