(26-02-2020, 21:06)Snuffer napisał(a): [citation needed]
Tak sprzedawaly to trailery i materialy promocyjne, a to, ze stylistyka jest lekko odjechana? Coz, to jest Mitzvah, I guess.
(26-02-2020, 21:06)Snuffer napisał(a): A tak szczerze, to przykro widzieć, jak już Ci kompletnie odwaliło :)
No spoko.
(26-02-2020, 21:06)Snuffer napisał(a): Ciężko już podchodzić do tego inaczej niz humorystycznie (to na bank dlatego, ze propaganda wyprała mi mózg)
To ty to napisales.
(26-02-2020, 21:06)Snuffer napisał(a): odpowiedziales na kazdy moj cytat tak pokracznie i rzucajac tak kurewsko duze projekcje, ze ciezko mi to wlasciwie skomentowac.
Wiadomo.
(26-02-2020, 21:06)Snuffer napisał(a): No nic, kotłuj się dalej w bagienku swoim.
Uhm.
(26-02-2020, 21:06)Snuffer napisał(a): Dalej nawet nie zrozumiales o co chodzilo mi z 'everyday Nazis' tylko wyskakujesz ze swoim streszczeniem historii kolejnym XD
Nie, napisales, ze Jednym z motywów serialu, jest pokazanie jak naziści pięknie się ukrywali jako 'zwykli amerykanie', czyli jak wnosze odnosiles sie do rzeczywistosci, a nie do serialu i w tej sprawie odpisalem.
(26-02-2020, 21:06)Snuffer napisał(a): ROZMAWIAMY O SERIALU.
Po pierwsze to ja zaczalem pisac w tej sprawie, a wiec nie dyktuj mi co mam komentowac i w jakim kontekscie. Ty mowisz o serialu, a ja rozmawiam o propagandzie jadacej na nastrojach spolecznych w USA.
(26-02-2020, 21:06)Snuffer napisał(a): Przestań zasypywać dyskutanta swoimi objawionymi prawdami o sytuacji w Stanach czy historii, bo gdy Tobie sie mowi ze cos jest przedstawione tak czy nie inaczej, a Ty wyskakujesz z pieprzeniem o tym jak biala ameryka wystepuje przeciw imigrantom to ciezko Cie traktowac powaznie.
Bede komentowal to co widze - ty widzisz niewinny serial, ja widze propagande, a wiec, zeby wyjasnic swoje stanowisko i kontekst tego o czym pisze, zmuszony jestem rzucac owe "prawdy objawione"
(26-02-2020, 21:06)Snuffer napisał(a): Ty wyskakujesz z pieprzeniem o tym jak biala ameryka wystepuje przeciw imigrantom to ciezko Cie traktowac powaznie.
Kontekst ma znaczenie. Ta biala, konserwatywna Ameryka od 4. lat jest sprzedawana przez caly medialny mainstream jako Nazisci, a ten serial mowi o mordowaniu Nazistow.
I nie ma znaczenia, ze mowi o tych sprzed 70 lat, zwlaszcza jak wciska tego typu sceny jak ta z ta mala. Nawet jezeli jest tam glebszy kontekst to nie wykoleja on przeslania, z prostego powodu, musialby tez wykoleic salutujacych bialasow i takich bazgrzacych po zeszytach Swastyki.
(26-02-2020, 21:06)Snuffer napisał(a): I dalej odnoś się do wyjętej z kontekstu sceny telewizyjnej transmisji z serialu którego nie widziałeś dziejącego sie w 70s i równaj to ze współczesną Ameryką XD XD XD
Propaganda moze dzialac na poziomie czystej abstrakcji i nie musi odnosic sie w 100% do rzeczywistosci.
(26-02-2020, 21:06)Snuffer napisał(a): Tak, tak, rozumiem Twoj point, Jordan Peele i reszta próbują zniszczyć bialego czlowieka, wykorzystuja do tego pelne napiecia rasowego seriale w tym pelnym napecia rasowego czasie!
Zeby byla jasnosc, element rasowy malo mnie obchodzi jako cos osobistego, bo nigdy nie patrzylem na siebie przez pryzmat rasy. Nie da sie natomiast nie zauwazyc, jak bardzo w strony rasowe skrecila dyskusja polityczna w USA, a co za tym idzie narracja mediow i Holly.
Nie napisalem, ze ktokolwiek chce zniszczyc bialego czlowieka, napisalem natomiast, ze ten serial jawi mi sie jako zwyczajne wykorzystywanie pewnych nastrojow, albo ich nakrecanie - Holly nawet nie ukrywa, ze polityka stoi.
(26-02-2020, 21:06)Snuffer napisał(a): Lindelof tez w tym mial udzial swoimi Watchmenami bo w pierwszej scenie masakry nie podal informacji co masakre zapoczatkowalo.
No raczej nie pomogl, bo w Ameryce masz cala mase czarnych mieszkajacych w gettach, ktorzy wierza, ze gdyby nie biali to mieszkaliby w Wakandzie, a progresywne media wmawiaja im, ze ich niedola to wina zwyklych rasistowskich bialasow z mid-America, takich jak w Tulsie.
(26-02-2020, 21:06)Snuffer napisał(a): Nie odpisuj, nie warto.
To ty do mnie napisales.
(26-02-2020, 21:06)Snuffer napisał(a): Nie traktuję Cię poważnie jako dyskutanta w najmniejszym stopniu i to chyba jest w sumie nawet przykre. Albo śmieszne.
Bede musial jakos z tym zyc.
(26-02-2020, 21:06)Snuffer napisał(a): Nie wiem, to jedyne reakcje jakimi dysponuje gdy widzę takie pieklenie się na zydów rzadzących światem i wciskającym nam propagandę przez niszowy serial Prime Video XD
Moja krytyka Syjonizmu to jedno, krytyka nakrecajacej rasowa niechec propagandy to drugie. Nie mieszaj pojec, a niszowosc nie ma tutaj znaczenia. Bolszewicy tez zaczynali jako "niszowa" organizacja z niszowym zasiegiem.
Zreszta PV nie jest niszowe, moze jako platforma, ale nie jako czesc jednej z najbogatszych korporacji na Swiecie, do tego korporacji o raczej jasno okreslonym profillu ekonomiczno-ideologicznym.
(26-02-2020, 21:06)Snuffer napisał(a): A, no kurde, to moze jednak trzeba bylo zajrzec zamiast marnowac czas wszystkich tym zdaniem.
To nie ten jutuber nagral fragment mowiacy, ze wszyscy biali to Nazisci.
(26-02-2020, 21:06)Snuffer napisał(a): Mialem na mysli czysto antysemickie komentarze w stylu "nie byli tak wygadani w 1933"
Nie bede bral odpowiedzialnosci za jakies randomowe komentarze (zreszta nietrafne) z jutuba, ktore zreszta tylko potwierdzaja to co napisalem w pierwszym poscie.
Ten komentarz jest dla ciebie antysemicki, powiedzialbym, ze slusznie (nie jako sam w sobie, ale z punktu widzenia kolejnych 12 lat i losu Chasydow) ale nazywanie wszystkich bialych Naziolami juz nie jest rasistowskie. I tak, wiem, kontekst.
To ja podam kontekst, koles sie myli i Zydzi byli bardzo wygadani w 1933, w koncu wtedy Judea wypowiedziala Niemcom wojne, a potem Syjonisci i Nazisci zaczeli dobrze idaca wspolprace w kolonizowaniu Palestyny.
(26-02-2020, 21:06)Snuffer napisał(a): mnostwo komentarzy nazioli jak to wygraja z Zydami :)
Coz, w filmikach ADL Zydzi-Syjonisci mowia jak to wygraja z Nazizmem (bialym nacjonalizmem), a obie ideologie sa pokrewne i siebie warte. Powtorze, nie interesuja mnie specjalnie te komentarze.
(26-02-2020, 21:06)Snuffer napisał(a): Serio, raz jeszcze, sprawdzaj o czym mówisz bo ciagle te Twoje przeczucia i projekcje pudłują.
Spoko. W koncu trafie.
(26-02-2020, 21:06)Snuffer napisał(a): I nie, nie umiem zrobić swastyki, ale dobrze, że Ty nauczyłeś się dobrze cytować, paskudny był ten poprzedni post :
No widzisz, po 15 latach na forum osiagnalem tak wiele.
Natomiast dobrze, ze ty nadal jedziesz glownie prywatnymi wycieczkami i emotami...w sumie to tyle, taka obserwacja.
26-02-2020, 22:14 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-02-2020, 04:00 przez Wyatt Earp.)