(14-04-2020, 14:48)Doppelganger napisał(a): Unorthodox - dla mnie naiwne i przerysowana historia pewnej dziewczynki (przynajmniej tak wygląda w serialu), która ucieka z NY do Berlina. Bardzo to jednostronne i pisane pod tezę, ze słabymi postaciami (główna bohaterka wygląda na 12 lat), po prostu nudna dla mnie historia. Ja wiem, że to na faktach, że takie rzeczy się dzieją ale ten serial jest po prostu naiwny.
Podpisuję się pod tym. Strasznie naiwny jest ten serial. Praktycznie nie ma sytuacji, w której bohaterka jest w jakikolwiek sposób zagrożona bo nawet jeśli przez kilka godzin jest bezdomna to scenarzyści podsuwają jej dobrodusznego profesora muzyki oraz paczkę znajomych jak w jakimś DLC do gry. Na dodatek wali to miejscami łopatą (szminka o nazwie Wybawienie - SERIOUSLY?!?!?). Niby inspirowane to faktami, ale mam wrażenie że sporo od siebie dali twórcy. No po prostu nie idzie uwierzyć, że dziewczyna może mieć taką furę szczęścia na każdym kroku. Yanki? Najbardziej irytujący męski bohater 2020. A jego kuzyn wcale nie lepszy (motyw ze smartfonem - masakra).
W ogóle zabawny "kejs" tego serialu - nie ma w nim ani jednej pozytywnej pary heteroseksualnej.
Ode mnie takie 4/10 bo aktorsko dziewczyna w roli głównej dała radę, a i pokazanie społeczności żydowskiej było dość odważnym posunięciem.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
21-04-2020, 08:30