O O'Donnellu się nie wypowiem bo widziałem film już dawno, ale mi się generalnie podobał zwłaszcza w "Forever" Taką bardziej "typowo" nastolatkową rolę to miał w B&R (ale ten film był dla młodszych widzów a nie starych koni
, w "Forever" był po prostu zadziorny.
Palpi miał obok barczystego Dartha Vadera który czuwał - i zablokował cios Luke'a. Palpi więc był całkiem bezpieczny nawet gdyby Luke go ciachnął po gardziołku zanim ten by użył błyskawic
Po co miecz? Bo szybki jest i wszystko przecina
Czyli Yoda i Palpi powinni zakończyć klasę Wojownika i zacząć klasę Kapłana ?
Yoda, Palpi czy Dooku mają ogromną Moc i wielkie doświadczenie. Ale brak refleksu czy mobilności bardzo by ich ograniczał. A tak mogą spokojnie pokazywac młodszym i słabszym kto tutaj wciąż rządzi
Oczywiście wiadomo że chodzi o widowiskowość ale zamiast "walki magów" szermierka albo szermierka plus magia jest po prostu fajniejsza.
Wiem że w Starej Trylogii drzewiej inaczej bywało i "ludzie się przyzwyczaili" ale Yoda tam mieczem nie wywijał głównie dlatego bo był figurką a Palpi - bo to była "sytuacja" między Vaderem a Lukiem. I jak najbardziej było to na miecze.
, w "Forever" był po prostu zadziorny.Palpi miał obok barczystego Dartha Vadera który czuwał - i zablokował cios Luke'a. Palpi więc był całkiem bezpieczny nawet gdyby Luke go ciachnął po gardziołku zanim ten by użył błyskawic

Po co miecz? Bo szybki jest i wszystko przecina

Czyli Yoda i Palpi powinni zakończyć klasę Wojownika i zacząć klasę Kapłana ?

Yoda, Palpi czy Dooku mają ogromną Moc i wielkie doświadczenie. Ale brak refleksu czy mobilności bardzo by ich ograniczał. A tak mogą spokojnie pokazywac młodszym i słabszym kto tutaj wciąż rządzi

Oczywiście wiadomo że chodzi o widowiskowość ale zamiast "walki magów" szermierka albo szermierka plus magia jest po prostu fajniejsza.
Wiem że w Starej Trylogii drzewiej inaczej bywało i "ludzie się przyzwyczaili" ale Yoda tam mieczem nie wywijał głównie dlatego bo był figurką a Palpi - bo to była "sytuacja" między Vaderem a Lukiem. I jak najbardziej było to na miecze.
22-05-2020, 20:36 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-05-2020, 20:40 przez Rozgdz.)