(23-05-2020, 15:02)OGPUEE napisał(a): Ja tam emocji nie czułem (nawet w kinie - co innego starcie Obi-Wana i Anakina), wspomniane użycie mieczy, aktorzący McDiarmid, łopatologiczna symbolika i gdyby to Disney nakręcił tą scenę, to te same osoby toczyłyby pianę, jak Mysza gwałci im młodośćGdyby babcia miała wąsy to by była dziadkiem..
Zresztą Mysza raczej nie nakręciłaby sceny, gdzie dwójka osób walczy, z czego wychodzimy z założenia, że Yoda jest płci męskiej. Czyli dwójka facetów i jeszcze wygrywa ten zły biały mężczyzna. 
A w ogóle to ciekawy zbieg okoliczności, gdyż w tym samym czasie co nam zaczęła się ta dyskusja, czy Yoda i Palpatine powinni walczyć mieczami świetlnymi Star Warsowy YouTuber Thor Skywalker zrobił ankietę na właśnie taki sam temat. I dokładnie w dniu, kiedy nam rozpoczęła się ta dyskusja on podał wyniki ankiety:
I z tego co widać to u niego większość osób, albo się podoba fakt, że Yoda używa miecza, albo nie mają z tym problemu.
A w ogóle to gdzieś mnie kiedyś chodziły słuchy, że podobno w walce Yody i Sidiousa Spielberg trochę pomagał. Ale oczywiście mogę się mylić.
25-05-2020, 02:16
.