(13-02-2021, 20:06)shamar napisał(a): Cały czas mogą nakręcić MoS 2. I optymalnym rozwiązaniem byłoby, żeby dział się przed BvS. Skoro zrobili to 2 razy z WW, mogą i z Supem.
Teoretycznie, ale myślę że nie taki jest Wielki Plan :)
Do tej pory mieliśmy Supsa szukającego siebie i w obliczu Wielkich Problemów. Na logikę teraz powinien być głównie Clark, jego praca w Daily Planet, bycie symbolem nadziei, relacja z Lois - bo tego jeszcze nie mieliśmy. Coś takiego by pasowało jednak bardziej po jego optymistycznym powrocie w JL.
(13-02-2021, 21:16)Gieferg napisał(a): Pewnie wiesz, że jesteś uosobieniem słowa "nadinterpretacja"? Seriale są niepowiązane z DCEU a więc i nieistotne, Warner nie ma żadnego przemyślanego planu tylko rzuca w ścianę czym popadnie, a jak coś się akurat przyklei (WW, Aquaman) to tego się chwyta. Tyle.
Nie są istotne treścią chociaż.. uważam że kwestia potomka Clarka i Lois która pojawi się w serialu - będzie miała spore znaczenie w Universum filmowym w przyszłości. Jednym z problemów DC jest mała popularność postaci. "Aquaman" zrobił taką kasę z powodu postaci, aktora, czy dlatego że było to rozbuchane, wielkie widowisko? Stawiam na ostatnią część. Jakbyś chciał robić film solowy o Supergirl z marszu -bez serialu i po filmie z 1984 - to czy miałby on szanse na finansowy sukces? Wciąż to zresztą nie wygląda za dobrze.
Ok, ale na czym opierasz to zdanie? Tylko na filmach czy na doniesieniach medialnych ? Ja staram się te dwie rzeczy rozgraniczać. Naszkicować ogólny plan na univerum to przecież nie jest nic wielkiego, bierzesz jakiegoś komiksiarza z DC i zrobi ci w jeden dzień.
(13-02-2021, 21:26)raven.second napisał(a): Zapomniałeś o kreskówkach. Kreskówki pewnie też są częścią tego wielkiego planu :)
Właściwie.. ^_^ Ekipa Justice League bardzo przypomina tą która pojawiła się w animacji "Justice League War". Tylko w animacji są Lantern i Shazam a nie ma jeszcze Aquamana (który z Merą dojdzie w kolejnym filmie). Ten bajer z bronią Cyborga której nie może opanować pojawił się w JL, tak jak i Batman latający na parademonie. Jest też Darkseid i parademony. Jest walka Supsa z Batmanem. Jest Flash będący fanem Batmana. Jest Diana odkrywająca lody. Jest odniesienie superbohaterów do bogów. Jakieś takie.. do czegoś chyba podobne :)
Komiksów tych nie czytałem, ale gdzieś się dogrzebałem że ta animacja jest dość wiernie oparta na komiksach Geoffa Johnsa z New 52.
14-02-2021, 19:41 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-02-2021, 19:56 przez Rozgdz.)