"Epizod butelkowy", czyli krótko o serialach
(02-05-2021, 01:59)michax napisał(a):
(29-04-2021, 17:42)PropJoe napisał(a): Ustępuje chyba tylko serialom Hugo Blicka. 

A widziałeś Black Earth Rising?

Właśnie nie, bo zwykle oglądam z żoną a ona nie za bardzo się pali do oglądania traumy po ludobójstwie. W planach mam obejrzenie kiedyś bez niej. Shadow Line i Honorable Woman uwielbiam.

Na razie odpaliłem wczoraj pierwsze trzy odcinki I May Destroy You i o ile na początku trzeba się przebić przez maniery i zachowanie bohaterów, tak na razie rzeczywiście wydaje się naprawdę jakieś, świeże, inne. Spodziewałem się raczej dramatu i pewnie w taką stronę to pójdzie (nie)stety, ale motyw "śledztwa" w połączeniu z flashbackami, które je inicjują jest jednym z bardziej oryginalnych i mocnych scenariuszowych pomysłów, jakie ostatnio widziałem. Gdyby to poszło właśnie w stronę takiego osobistego, częściowo rozgrywającego się w głowie śledztwa byłoby super, ale chyba będzie trochę inaczej. Realizacyjnie też całkiem fajne. Fanom Fleabag może się spodobać. Widziałeś? Co sądzisz?

Ale przede wszystkim michax, wielki szacun i podziękowania za twoje wpisy. Chyba ktoś już ci pisał w podobnej sytuacji, ale dla takich wpisów i ludzi jak ty się wchodzi na to forum. Dzięki za rekomendacje. Aż mi głupio będzie teraz nic nie obejrzeć z tego, co wymieniłeś. Szczególnie, że już raz chyba prosiłem cię o polecenie czegoś i równie wyczerpująco odpisałeś. Des widziałem, też wziąłem udział w dyskusji, którą wspominasz i zgadzam się, że to świetna rzecz. The Serpent mi Netflix podrzucał, sprawdzę. Lubię Freemana, więc może też A Confession. No i to Bloodlands, chociaż martwi mnie trochę średnia na imdb i nie przepadam z kolei za Nesbittem za bardzo. 

Przy okazji, rzeczy z UK niedostępne u nas legalnie jak oglądasz? Torrenty czy bawisz się np. w vpny pod iplayera? Czy mieszkasz w UK? Kusi mnie dziś obejrzenie finału Line of Duty na żywo, żeby wystrzec się spoilerów. Polecisz może jakiegoś bloga lub profil na fb o brytyjskich serialach? Kiedyś był całkiem spoko blog brytyjskieseriale.pl, ale już nie ma a profil na fb też chyba porzucony. Może być po angielsku. 

Edit: może by wydzielić ostatnie posty, nie o LoD?

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Wiadomości w tym wątku
RE: Line of Duty (2012-) - michax - 01-05-2021, 01:53
RE: Line of Duty (2012-) - michax - 02-05-2021, 01:59
RE: Line of Duty (2012-) - PropJoe - 02-05-2021, 11:44
RE: Line of Duty (2012-) - michax - 03-05-2021, 03:11
RE: Line of Duty (2012-) - PropJoe - 04-05-2021, 10:35