Cannes, Gdynia, Berlinale, Wenecja i inne festiwale
(17-07-2021, 20:57)Kryst_007 napisał(a): No i pierwsza Palma dla kobiety od czasu Jane Campion i przy tym pierwsza bez ex aequo. Zwiastun "Titane" świetny i już jestem ciekaw tego filmu.

Szkoda Wesa Andersona, bo podobno znowu pozamiatał.

No właśnie rzeczywiście pozamiatał? Bo przeglądałem kilka recenzji i były tak średnio entuzjastyczne. No oczywiście technicznie to na pewno będzie poziom, do którego Anderson przyzwyczaił i można mu zarzucać, że to wszystko co ma do zaoferowania, ale ja tam bardzo lubię większość z jego ostatnich filmów, nie oczekuję od niego, że nagle zacznie kręcić coś innego. Raz na parę lat chętnie obejrzę jakąś lekką fabułę od Wesa, z tymi ładnymi kolorami, dobrą muzyką i czasami całkiem błyskotliwymi tekstami. 

No, ale jeśli Cannes ma trochę kija w dupie to niech dają te palmy właśnie takim rzeczom na jakie wygląda to Titane. Nie widziałem  co prawda Raw, ale wygląda to całkiem intrygująco. A i tak chyba też bardziej czekam na tego Verhoevena, który wygląda tak bardzo w jego stylu, że jedyne czego się boję to czy nie przesadził pod tym względem.  

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Wiadomości w tym wątku
RE: Cannes, Gdynia, Berlinale, Wenecja i inne festiwale - PropJoe - 17-07-2021, 22:08