W końcu robiła go Maria Piotrowska - jedna z tych wybitnych przedstawicielek "polskiej szkoły dubbingu". I polski dubbing z lat 90. naprawdę był wybitny i w przypadku produkcji telewizyjnych przebijał oryginał, a także Disney Character Voice International jeszcze się tak nie wtrącał, a i reżyserzy potrafili postawić na swoim.
Aczkolwiek dla mnie Bednarski jako Jafar to miscast i przysłowiowa łyżka dziećgu na tle reszty. Bednarski to idealnie pasował do grubasów i gości o wielkich gabarytach, szczególnie że sam był potężnej postury. A chudy wężowaty Jafar (jak i podobny Dick Dastardly) gryzie z basem Bednarskiego, i jak dla mnie z tamtego okresu powinien grać taki Paweł Galia.
Aczkolwiek dla mnie Bednarski jako Jafar to miscast i przysłowiowa łyżka dziećgu na tle reszty. Bednarski to idealnie pasował do grubasów i gości o wielkich gabarytach, szczególnie że sam był potężnej postury. A chudy wężowaty Jafar (jak i podobny Dick Dastardly) gryzie z basem Bednarskiego, i jak dla mnie z tamtego okresu powinien grać taki Paweł Galia.
29-07-2021, 21:53 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-07-2021, 21:54 przez OGPUEE.)