(29-12-2021, 20:24)Danus napisał(a): Czy was tez smieszylo to, ze Neo dysponowal w zasadzie tylko jedna moca wybranca. Tworzyl rekoma bariere ktora albo zatrzymywala kule albo odpychala i w zasadzie nie robil nic innego tylko to. Przez caly film. Czy tworcy az tak bardzo mieli wywalone na ten film, ze nie chcialo im sie podejsc jakos bardziej kreatywnie?
To bylo mocno bekowe, takie wyjatkowo pokraczne i malo kreatywne. Nie mialbym z tym wiekszego problemu, gdyby to byla akcja powtorzona 2-3 razy, ale Neo jedzie z tym koksem przez caly poscig i wyglada to rodem z jakies fanowskiej produkcji, gdzie jakies geeky nauczyly sie jednego efektu/bajeru, i doja go do obrzydzenia - cos jak miecze swietlne w amatorskich Star Warsach.
(29-12-2021, 16:06)shamar napisał(a): Ja nawet nie zwróciłem uwagi, że tam była Christina Ricci. Dopiero na napisach się skapnalem.
No ja zauwazylem (O, Krystynka!), a podczas seansu kompletnie o niej zapomnialem, bo pojawia sie zreszta w filmie na cale kilka sekund. Nie wiem czy jej rola nie byla wieksza, bo gdy sprawdzalem to bylo sporo materialu promujacego jej udzial w filmie, wywiady, artykuly i tak dalej.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.
30-12-2021, 23:28 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-12-2021, 01:25 przez Bucho.)