DC/Vertigo: zapowiedzi, plotki, gorące newsy (temat ogólny)
Jestem akurat w trakcie czytania Hellblazera z Egmontu. Kilkanaście lat temu w oryginale, teraz repeta.

Wspaniała jest to postać. Chce dobrze, a wychodzi jak zwykle. Wloką się za nim duchy przyjaciół, których - delikatnie mówiąc - wystawił do wiatru. Pyskaty, cyniczny, w gruncie poczciwy choć manipulator. Historie ewidentnie dla targetu 18 plus.

A fizyczne atrybuty to aparycja Stinga (takie było FUNDAMENTALNE założenie postaci, kurcze blade! Jeszcze w "Sadze o Potworze z Bagien" rysownicy poprosili Alana Moore'a o napisanie postaci wyglądającej jak Sting, bo po prostu lubili The Police), żółty prochowiec i non stop jarane Silk Cuty.

Film z Keanu był spoko, choć rezygnował z wyglądu, a jaranie wychodziło nieco nieporadnie (nikt palący dwie ramy dziennie nie odpala w ten sposób Zippo ani nie trzyma fajka w tak teatralny sposób). Poza tym OK.

Serial z kolei był kuriozalny - z jednej strony DOSKONAŁY Matt Ryan - wcielenie idealne. Z drugiej - bida budżetowa. Z trzeciej - twórcy desperacko musieli ukryć fajki i jednak je zasygnalizować - stąd bohater albo akurat gasi petka, albo tylko bawi się zapalniczką, albo wydmuchuje dym znikąd.
Połowę zabawy miałem oglądając tę tytoniową woltyżerkę :)

Mając 300 zeszytów oryginalnej komiksowej serii, która ma wiele świetnych historii z potencjałem na adaptację, a jednocześnie nigdy dobrej adaptacji nie otrzymała - "Młodzieńcze lata" w tej obsadzie to najgłupsza serialowa decyzja od lat.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Wiadomości w tym wątku
RE: DC Cinematic Universe- temat ogólny - Arahan - 10-11-2014, 14:40
RE: DC Cinematic Universe- temat ogólny - Arahan - 24-06-2015, 09:26
RE: DC Extended Universe (temat ogólny) - Arahan - 13-04-2016, 10:21
RE: DC Extended Universe (temat ogólny) - Arahan - 17-05-2016, 14:27
RE: DC/Vertigo: zapowiedzi, plotki, gorące newsy (temat ogólny) - JohnnyCash - 21-04-2022, 12:07

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości