@slepy51 no ja w zasadzie mam podobne odczucia, jak Ty - wątek Jedenastki i Hoppera to coś paskudnego i kuriozalnego (nadal kisnę z beki na myśl o tej podróży Joyce), ale oceniam pozytywnie serial chyba przez pryzmat ekipy z Hawkins. I to nie dlatego, że fabularnie jest to nie wiadomo, jak dobre, a z czystej sympatii. Tym bardziej, że nie ma wśród nich najgorszych i najnudniejszych członków, czyli Bayersów, Jedenastki i Mike'a :) No dobra, origin złola z finału tez mi się podobał, nie będę twierdził inaczej.
No, ale zdecydowanie te dwa wątki rozciągają całą tę historię - ta podróż ekipy z Kalifornii jest bez sensu i sztucznie wydłuża sezon. Równie dobrze mogliby oni przyjechać na ferie do Hawkins i reszta rzeczy z Nastką mogłaby potoczyć się identycznie.
No, ale zdecydowanie te dwa wątki rozciągają całą tę historię - ta podróż ekipy z Kalifornii jest bez sensu i sztucznie wydłuża sezon. Równie dobrze mogliby oni przyjechać na ferie do Hawkins i reszta rzeczy z Nastką mogłaby potoczyć się identycznie.
28-05-2022, 10:40