(28-05-2022, 13:00)zombie001 napisał(a): Tak z ciekawości zapytam. Jest tam coś co sugeruje powstanie kolejnego sequela?
Bo patrząc na wstępne wyniki finansowe, to chyba nie ma szans, żeby producenci nie ulegli takiej pokusie...
Nie ma nic nachalnego w zakończeniu Mavericka, co od razu definiuje fabułę sequela. Co więcej, ten film jest tak prosto i zmyślnie skonstruowany, że w sumie nie wiem czy chcę zobaczyć kolejnego Top Guna. Obawiałbym się, że mogłoby dojść do casusu Iron Eagle'a, w którym kolejne części przeskakiwały rekina za rekinem.
(28-05-2022, 13:00)Doppelganger napisał(a): Jak ścieżka dźwiękową? Są jakieś odniesienia do oryginału/przeróbki starych kawałków?
Oczywiście, że są :)
Zimmer przerobił trochę main theme, a wstęp do filmu to właściwie ukłon Kosinskiego w kierunku oryginału.
Tak na marginesie, to wczoraj obejrzałem sobie po latach na Paramount Channel pierwszą część i jeszcze bardziej mi się nowy Top Gun spodobał. W filmie Scotta jest za dużo szarpania wątkami, czasem scena w scenę dzieją się rzeczy, które normalnie miałyby swoje konsekwencje na przestrzeni 30-40 minut. Zdziwiłem się również jak mało było tutaj Kilmera. Zawsze kojarzyłem go jako mocnego, drugoplanowego bohatera, a tymczasem więcej czasu ma tu Goose.
No i love story z Jennifer jest jakieś takie... bardziej dojrzałe? Może to już kwestia wieku, ale romans Cruise'a z McGillis trąci dla mnie niezłym kryndżem.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
28-05-2022, 14:41