1 Top Gun jest jednym z moich ulubionych filmów . Jest w tym filmie kicz jest pompatyczność są wielkie maszyny czy piękne kobiety oraz słynna scena gry w siatkę :D . Ten film przedstawia życie takie jakby każdy chciał mieć samiec alfa czyli być napakowanym gościem z kaloryferem pędzącym na motorze z piękna kobieta która będzie czekała na ciebie i odjeżdżasz z nią w stronę słońca .Najlepsze ze w dwójce dostajemy to samo co w jedynce oglądając druga część mam wrażenie jakbym się cofnął do lat 90 i ery VHS . Nie widać po tym filmie żadnych cech dzisiejszego kina typu pilotem miał być czarnoskóry homoseksualista . Fabuła jest prosta jak budowa cepa ale nie o to w tym chodzi . Jedyne do czego muszę się przyczepić to ostatni akt wyszło aż nadto cukierkowo ale nawet to nie zakryło ogólnego odbioru filmu . Śmiem twierdzić że dwójka przebiła jedynkę. Brakowało trochę większej ilości piosenek w stylu Danger Zone ale to tez bez tego daje radę . I ukłon w stronę Vala Kilmera pokazany i zakończony w sensowny sposób . Żałuje tylko ze oglądałem to multikinie a nie w sali dream w Heliosie , ale to znaczy ze czeka mnie drugi seans .
30-05-2022, 19:20