na fali rozmowy o JCVD obejrzałem po okrutnie długiej przerwie Timecop z 1994 roku. Ostatni raz widziałem ten film w... hmm... 1994 roku? :) Czyli bardzo, bardzo dawno temu. Zapamiętałem że koncept był w pytę, a scena otwierająca z SMG vs Konfederacja zrobiła opad szczęki. I ogólnie jest to bardzo przyjemna produkcja jak na film z lat 90tych przystało: koncept jest odważny, efekty użyte straszą oczy ale jest ich cała masa, a sceny z dublerami ciekawie użyte. Fabularnie to się w ogóle nie trzyma logiki więc nie ma co się zastanawiać, dlaczego pewne rzeczy są możliwe a inne nie bo motor napędowy fabuł związany z podróżami w czasie lepiej nie poddawać jakiejkolwiek analizie. Np. dlaczego dom rozwala się w strzępy, ale potem stoi? LOL.
Fajnie, że nawet scenarzyści wrzucili joke z gadki JCVD
- Facet czytał w moich myślach!
- Nic dziwnego, z twoim angielskim!
Przyjemny flick bazujący na ciekawym pomyśle i wykonany nawet odważnie. No, może za odważnie jak patrzeć na projekty samochodów.
6/10
EDIT:
Mefisto, filmy z JCVD wcale tak źle nie zarabiały.
Timecop z budżetem 27mUSD przekroczył 100m zysku
Wcześniejszy Hard Target z budżetem 11m zarobił ponad 74mUSD
a Quest w jego reżyserii zarobił na czysto 25mUSD
Raczej do Legionisty był bardzo dochodowym aktorem.
Fajnie, że nawet scenarzyści wrzucili joke z gadki JCVD
- Facet czytał w moich myślach!
- Nic dziwnego, z twoim angielskim!
Przyjemny flick bazujący na ciekawym pomyśle i wykonany nawet odważnie. No, może za odważnie jak patrzeć na projekty samochodów.
6/10
EDIT:
Mefisto, filmy z JCVD wcale tak źle nie zarabiały.
Timecop z budżetem 27mUSD przekroczył 100m zysku
Wcześniejszy Hard Target z budżetem 11m zarobił ponad 74mUSD
a Quest w jego reżyserii zarobił na czysto 25mUSD
Raczej do Legionisty był bardzo dochodowym aktorem.
“A man holds sacred only 3 things. His home, his children, and his mother. He who dares to harm any of these, whomever god he serve, pray to them for mercy. You will receive none from the man.”
10-07-2022, 20:51 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-07-2022, 21:27 przez Debryk.)