King Richard - hagiografia ojca sióstr Williams. Film opowiada o skrawku ich kariery, a raczej "programowania pod sukces" w postaci uporu starego, aby dziewczyny zrezygnowały z turniejów juniorskich na rzecz nauki, edukacji, zabawy i treningów. Scenariusz zrobiony właściwie od linijki, niczym nie zaskakuje, nie chce też być na siłę kontrowersyjny, bo Willis nawet gdy udaje irytującego i toksycznego trenera to zawsze ma rację i wychodzi na swoje. Od kompletnej przeciętności ratują ten tytuł 2 sceny:
- gdy Willis dostaje w ryja od szefa lokalnej Wakandy, ale chce się zemścić i bierze ze sobą klamkę na akcję, natomiast przed wystrzałem ratuje go...inna lokalna banda Wakandy masakrująca tegoż szefa przed sklepem - realizm 120%
- gdy Willis siada do stolika z jakimś menadżerem i trenerami omówić szczegóły pierwszego kontraktu. Gość od "planowania karier" nawija makaron na uszy i pyta Willisa czy chce zaryzykować, a Willis puszcza bąka i odchodzi ;)
Poza tym oczywiście nie brakuje BLMowych wtrętów:
- źli policjanci kopią murzyna przy kamerach TV (totalnie z d..y wtręt w jednej scenie)
- Willis mówi dziewczynkom, że musiał walczyć zza młodu z KKK
5+/10, można było wycisnąć z tego znacznie więcej.
- gdy Willis dostaje w ryja od szefa lokalnej Wakandy, ale chce się zemścić i bierze ze sobą klamkę na akcję, natomiast przed wystrzałem ratuje go...inna lokalna banda Wakandy masakrująca tegoż szefa przed sklepem - realizm 120%
- gdy Willis siada do stolika z jakimś menadżerem i trenerami omówić szczegóły pierwszego kontraktu. Gość od "planowania karier" nawija makaron na uszy i pyta Willisa czy chce zaryzykować, a Willis puszcza bąka i odchodzi ;)
Poza tym oczywiście nie brakuje BLMowych wtrętów:
- źli policjanci kopią murzyna przy kamerach TV (totalnie z d..y wtręt w jednej scenie)
- Willis mówi dziewczynkom, że musiał walczyć zza młodu z KKK
5+/10, można było wycisnąć z tego znacznie więcej.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
16-09-2022, 21:04