The Playlist - 6-odcinkowy serial o historii powstania Spotify - aplikacji do streamingu muzyki na świecie, która zmieniła branżę. Rzecz oparta jest na książce "Spotify Untold". Mam jakiegoś farta do ostatnich produkcji na Netflixie bo ta jest baaardzo fajna, przyjemnie zrealizowana, ciekawie opowiedziana, błyskotliwie zagrana przez dobrze dobranych do ról aktorów (Christian Hillborg jako Lorentzon po prostu niszczy charyzmą wszystkich dookoła). To takie szwedzkie The Social Network, opowiedziane z kilku perspektyw - od wizjonera po artystę - przez co ma się wielopoziomowe wgłębienie się w szczegóły projektu. Mnie najbardziej rozwalił odcinek o Prawie i Programiście. Ten pierwszy to fantastycznie zmontowane małe, teatralne dzieło mieszające komedię z dramatem, a to drugie to świadome i perfekcyjne zobrazowanie wszystkich memów o branży IT ;)
In minus - niestety 6 odcinek jako zakończenie serialu totalnie po mnie spłynął, a po reckach IMDB widzę że nie tylko mi się nie podobał. To znaczy, rozumiem jego wydźwięk, ale karkołomnym pomysłem twórców było
Można było z tego tematu wycisnąć więcej, ale całościowo jest to serial naprawdę zaskakujący jakościowo.
Daję 8/10 (odejmuję punkt za ostatni epizod i ułomne zakończenie)
In minus - niestety 6 odcinek jako zakończenie serialu totalnie po mnie spłynął, a po reckach IMDB widzę że nie tylko mi się nie podobał. To znaczy, rozumiem jego wydźwięk, ale karkołomnym pomysłem twórców było
Można było z tego tematu wycisnąć więcej, ale całościowo jest to serial naprawdę zaskakujący jakościowo.
Daję 8/10 (odejmuję punkt za ostatni epizod i ułomne zakończenie)
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
29-10-2022, 17:30 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-10-2022, 17:30 przez Snappik.)
Spoiler