Chudy napisał(a):Skoro nie brzuchomówca to może być pojedynek Black Mask/Two-face.
Człowiek z twarzą w połowie pokrytą bliznami kontra człowiek z twarzą cała w bliznach.
Kurcze, z brzuchomówcą nie czytałem w życiu tak wiele komiksów (w sumie tylko jego występ w âKnightfallâ i jeszcze ze dwa czy trzy historie gdzie grał jakieś pośrednie role) ale widziałem go wiele razy w animowanych w serialach i powiem szczerze że z tej postaci mogli by zrobić coś naprawdę genialnego na ekranie⌠Ba! Nie widzę powodu dla którego ta postać miała by nie wypalić (jego choroba jest jak najbardziej prawdziwa) Po prostu problem jest taki że :
1) No właśnie, łatwo bardzo zrobić z niego coś śmiesznego/parodię przeciwnika⌠Choć powiem szczerze że jak tragiczna jego choroba by nie była, to jednak relacje Scareface/Arnold i cała ironia, która z tej postaci wynika jest siłą zabawnaâŚ. Ten sam problem mam zresztą z Harley, która jest fajną postacią ale naprawdę nigdy nie widziałem jej jako villana a bardziej jako âcomic reliefâ.
2) Z obecnym obłożonym mega-gadgetami i czołgami Batmanem musieli by się ostro wysilić by brzuchomówca był by dla gacka godnym przeciwnikiem⌠Bo jeden z problemów jest właśnie taki że wróg w trzecim filmie będzie musiał być choć trochę, tak samo godnym wyzwaniem jak Joker w obecnej częściâŚ
Także Scareface można by było ciekawie zrobić na ekranie ale co najwyżej z taką rolą jaką miał Scarecrow w âBeginsâ.
A co do Kapelusznika (Wara od wersji w której jest jakimś wąsatym grubasem kradnącym zabytkowe kapelusze, to raz) to jak kiedyś mówiłem â kurcze, niech zrobią z niego coś w rodzaju obłąkanego schizofrenika porywającego dzieci i chcącego je zabrać do własnej âkrany czarówâ (z tego co mi wiadomo w komiksie już próbowali zrobić z niego Pedofila więc zawsze jakiś pomysł na mroczny aspekt dla przeciwnika)
No i dwie postacie, które âteoretycznieâ (piszę âteoretycznieâ bo ich niby-występów na ekranie nie uznaje, a traktuje wyłącznie jako nawiązanie) nie miały właściwego występu na ekranie to... BANE!!! (darować sobie ten jego jad i zrobić że po prostu na hormonach od malusieńkiego jest, albo że po prostu pakował i trenował całe życie) i Mr. Zszasz.
A! W jednej z tych ich dyskusji na Spill zasugerowali postać Dr. Hugo Strange w trzecim Batmanie⌠Co wy na to?
29-07-2008, 17:37