Obejrzałem całość i mogę tylko powtórzyć to co napisałem wcześniej - znakomity serial, dla wielbicieli kina jako takiego rzecz obowiązkowa. Ostatnio dużo osób zachwycało się "The Fabelmans" Spielberga, wynosząc jako swego rodzaju błysk geniuszu ostatnią scenę z pewnym reżyserem grającym innego reżysera - tutaj cały serial składa się z tego typu scen perełek pokazujących jak ta cała filmowa machina działa, ale udało się także pokazać tę czystą i niczym nieskrępowaną miłość do kina. Pełnej dychy nie dam, bo czasami pewne feministyczne wątki mogłyby być rozegrane trochę subtelniej a nie w formie wygłaszanych do kamery przemów, ale poza tym kapitalna robota. Najlepszy w mojej opinii był 9 ep, aż się szczerze przyznam wzruszyłem w pewnym momencie. Szacun też za Lou Ferrigno w obsadzie :)
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
18-01-2023, 13:48