1.Całkiem niedawno dałem szansę francuskiemu filmowi o tematyce okręty podwodne: The Wolf's Call z 2019. Miałem całkowicie zerowe oczekiwania. Ogólnie jest bardzo pozytywnie zaskoczony, gdyż film ma wszystko: zwrotu akcji, dramaturgia, stopniowo budowane napięcie, mamy honorowy pogrzeb i kapitana z krwi i kości, które idzie z swoim okrętem na dno. Do tego mamy elementy wojskowej biurokracji oraz niesubordynacji oraz świetną ścieżkę dźwiękową. Solidne francuskie kino sensacyjne. Ode mnie mocne 7/10.
2. W końcu obejrzałem pierwowzór filmów "Ocean's Eleven" z 1960. Mamy gwiazdorską obsadę' Sinatra, Dean Martin, Sammy Davis i inni. To naprawdę dobry film, chociaż momentami byłem zirytowany głupimi spacerami złodziei po kasynach. Momentami to prawie musical, no ale mając takie głosy w obsadzie aktorskiej, grzechem było tego nie wykorzystać. Z ekranu bije elegancją oraz czuć kilmat tamtych czasów. Film jest zdecydowanie mniej widowiskowy niż wersja Soderbergha, ale zbudowany na tej samej zasadzie: bierzemy zgraję gwiazd i kręcimy film. Scenariusz ma duży mankament jak dla mnie, bo główny antagonista pojawia się pod koniec filmu, więc jak tu budować napięcie. Ode mnie 6.5/10
Napisane dla was na moim RMX3363 przy użyciu Tapatalk
2. W końcu obejrzałem pierwowzór filmów "Ocean's Eleven" z 1960. Mamy gwiazdorską obsadę' Sinatra, Dean Martin, Sammy Davis i inni. To naprawdę dobry film, chociaż momentami byłem zirytowany głupimi spacerami złodziei po kasynach. Momentami to prawie musical, no ale mając takie głosy w obsadzie aktorskiej, grzechem było tego nie wykorzystać. Z ekranu bije elegancją oraz czuć kilmat tamtych czasów. Film jest zdecydowanie mniej widowiskowy niż wersja Soderbergha, ale zbudowany na tej samej zasadzie: bierzemy zgraję gwiazd i kręcimy film. Scenariusz ma duży mankament jak dla mnie, bo główny antagonista pojawia się pod koniec filmu, więc jak tu budować napięcie. Ode mnie 6.5/10
Napisane dla was na moim RMX3363 przy użyciu Tapatalk
"Rząd nie jest dla nas rozwiązaniem, jest dla nas problemem." Ronald Reagan
20-02-2023, 10:05 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-02-2023, 23:13 przez Nemo.)