DC/Vertigo: zapowiedzi, plotki, gorące newsy (temat ogólny)
Cytat:Keaton nigdy nie miał być głównym Batmanem universum. To od początku była ściema.

Przestań kłamać szkodniku, bo ktoś nieumyślnie może w to uwierzyć. Keaton miał nagrane sceny do Batgirl i Aquamana, od dawna wszędzie mówiło się o nim jako Batmanie w stylu Nicka Fury'ego dla DC. Nawet były wycieki, że Zaslav po objęciu Warnera nie był zadowolony z tak starego Batmana. Zresztą po co tracę czas na Twoje urojenia. Z obowiązku wspominam jakby ktoś poza tematem trafił na Twoje wypociny. Psychiatra, terapia, leki, to Ci jest bardziej potrzebne niż dyskusję o filmach.

Cytat:Cóż, ten świat z trailerów "Flasha" też nie wygląda jak świat Burtona.

O tym pisałem. To samo jaskinia, jakaś pozbawiona klimatu. Po co brać więc kolejną, bardzo charakteryczną wersję Batmana i obdzierać ją z czegoś, co gwarantowało połowę sukcesu. Bo to by właśnie się stało z Beyondem dziejącym się w teraźniejszości.

A przecież nie mogliby fabularnie zrobić nagłego skoku technologicznego, bo nie mógłby się zatrzymać w samym Gotham City a już w innych miastach DCEU stać w miejscu. A nikt by nie narzucił nagle reżyserom kolejnych Shazamów i Blue Beetlów "słuchaj bo u nas w uniwersum teraz lekki futuryzm, dzieciaki sobie wszczepiają kończyny zwierząt zamiast robić tatuaże, wszędzie latające samochody, uwzględnij to w filmie".

Jedyne sensowne miejsce dla Batman Beyond to film we własnym świecie, lub w świecie Burtona jako legacy sequel do Batman Returns. Zatrudnić scenografa z filmów Burtona jeśli żyje lub kogoś podobnego, w duecie z kimś sprawdzonym w mrocznym cyberpunku. Burton siadł reżysersko ale jako producent mógłby wrócić i dałby jakiegoś ducha oryginału.

Świat Batmana Burtona był tak wykreowany, że przejście z niego do absurdalnego cyberpunku z Batman Beyond, gdzie tatuaże z diabłami były dla grzecznych dzieci a prawdziwe kozaki przerabiały się na hybrydy ludzi ze zwierzętami, byłoby niemal organiczne. Batman Keatona już w swoich czasach był odklejony. Co dopiero wtedy.

Ktoś zapyta, ale jak wtedy pokazać cyberpunkowe Gotham gdy we Flashu to Gotham było jeszcze normalne. Jeśli chodzi o mnie to mogliby olać występ we Flashu gdybym miał dostać film jaki opisałem wyżej.
Właśnie to, że mówię głupstwa, czyni mnie człowiekiem

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Wiadomości w tym wątku
RE: DC Cinematic Universe- temat ogólny - Arahan - 10-11-2014, 14:40
RE: DC Cinematic Universe- temat ogólny - Arahan - 24-06-2015, 09:26
RE: DC Extended Universe (temat ogólny) - Arahan - 13-04-2016, 10:21
RE: DC Extended Universe (temat ogólny) - Arahan - 17-05-2016, 14:27
RE: DC/Vertigo: zapowiedzi, plotki, gorące newsy (temat ogólny) - Ted - 16-04-2023, 23:59

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
2 gości