DC/Vertigo: zapowiedzi, plotki, gorące newsy (temat ogólny)
(14-06-2023, 09:23)marsgrey21 napisał(a): Im więcej słucham Gunna gadającego o Superman Legacy tym bardziej jestem przekonany, że to będzie Donner feat. Reeve bukkake, będzie ten sam motyw przewodni, będą gacie, będzie Krypto, a wszystko będzie hurra optymistyczne do porzygu. Jeszcze nie dawno mówił, że pytanie o gacie na twitterze, jest dla jaj, teraz mówi wprost, że jeszcze nie zdecydowali, czyli gacie powracają.

Tego chcą fani. A przecież w temacie Star Wars wspominałeś tyle razy, jak Disney ma w dupie fanów. Więc nie rozumiem czemu teraz się nie cieszysz, że zasłużona klasyka powraca ;-)

Gunn odpowiada, zapytany co odróżni jego DCU od MCU. Pozostaje tylko przyklasnąć. Wkurzało mnie że MCU ta olało motyw podwójnej tożsamości, który jest esencją capeshitu.

Cytat:Jeśli spojrzysz na MCU, jest tam niewielu tradycyjnych superbohaterów. Nigdy przed pojawieniem się Spider-Mana nie było tam nikogo z ukrytą tożsamością. Ich Cap został zmieniony w żołnierza choć nosił maskę, a Iron Man sam wyjawił swoją tożsamość na końcu pierwszego filmu, bo nie chciał zmagać się z wszystkim związanym z ukrytą tożsamością. W DCU jest więcej elementu fantasy, ponieważ są tutaj przerysowani superbohaterowie. Dla mnie Superman i Clark Kent to dwie różne postaci. Musisz znaleźć sposób, by podejść do nich w sposób realistyczny jak to tylko możliwe w świecie DC. To co kocham w DC i co mnie w tym ekscytuje, to że jest to jak alternatywna historia. Mamy fikcyjne miasta Gotham, Metropolis, Star City czy Bludhaven. Wszystkie te rożne miejsca w tej alternatywnej rzeczywistości sprawiają, że jest to w pewnym sensie jak Westeros. Uwielbiam to, bo możemy przez ten pryzmat budować świat DC. To nie polega na wrzuceniu superbohaterów na Ziemię. Na tym więc polega różnica pomiędzy uniwersami.
Właśnie to, że mówię głupstwa, czyni mnie człowiekiem

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Wiadomości w tym wątku
RE: DC Cinematic Universe- temat ogólny - Arahan - 10-11-2014, 14:40
RE: DC Cinematic Universe- temat ogólny - Arahan - 24-06-2015, 09:26
RE: DC Extended Universe (temat ogólny) - Arahan - 13-04-2016, 10:21
RE: DC Extended Universe (temat ogólny) - Arahan - 17-05-2016, 14:27
RE: DC/Vertigo: zapowiedzi, plotki, gorące newsy (temat ogólny) - Ted - 15-06-2023, 19:29

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości