DC/Vertigo: zapowiedzi, plotki, gorące newsy (temat ogólny)
Zna ktoś jakichś ludzi którzy nie sa "fanami" a po prostu oglądają filmy superhero - i czemu im nie pasuje DC ?

Bo szczerze mówiąc większość tłumaczeń wygląda strasznie durnie. I jest mówiona z perspektywy osób które śledzą te rzeczy na forach, portalach, obejrzały ZSJL, oglądają/tworzą poświęcone temu filmy na YT, itd, itp. W rodzaju "to co mi się podoba/nie podoba to na pewno myślą inni".

Tymczasem wydaje mi się że tak naprawdę ci ludzi to mały procent widzów, co pokazuje wynik ZSJL.

Szczerze mówiąc chyba przeciętny widz to ani nie za bardzo się orientuje że kończy się jakieś universum, ani nie bardzo wie czy będzie jakieś nowe, ani że Gunn objął pieczę, ani niezbyt pamięta że Snyder tu robił jakieś filmy, ani nie ma do Snydera jakiegoś konkretnego stosunku, ani się specjalnie nie przejmuje czy Supermanem jest Cavill i czy się pojawi czy nie w jakimś cameo. Wydaje mi się też że niezbyt pamięta Flasha i resztę ekipy z 2017 bo minęła już kupa czasu - chyba że sobie powtórzył w międzyczasie gdzieś JL (bo ZSJL nie oglądał i możliwe że nawet nie wie że istnieje).
Też mi się wydaje że zwykły widz nie bardzo ogarnia co widzi, bo.. w SS był jakiś Joker, w "Jokerze" był już inny? "W "The Batman" był jeden Batman a tu znowu w "The Flash" są inni którzy już kiedyś byli?

Już ludzie którzy się tym interesują biegają po temacie jak kurczaki z pouciananymi łbami (do tej pory np nie rozumiem kretynizmu z podziałem na światy, mocno swego czasu propagowanego np przez bystrzaków z Napisów Końcowych) więc .. jak się musi tutaj orientować zwykły widz który nie jest "fanem" ? I czy w ogóle w jakiś sposób jest tutaj zachęcony?

Że to jest taka nieczytelna "podróba Marvela'? więc lepiej obejrzeć.. cóż, Marvela.

Mam wrażenie że to wszystko szło całkiem nieźle jednym rozpędem do "Aquamana" a potem weszły te mniejsze, mniej ważne filmy (plus serial) plus pandemia a i to wszystko po prostu straciło rozpęd w kinach. Z "dużych" filmów była WW84, ale to był prequel nieosadzony w "obecnym świecie". A reszta to takie "boczne" produkcje.

Plus obecny "kryzys superhero".

I teraz wszystko "stoi".

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Wiadomości w tym wątku
RE: DC Cinematic Universe- temat ogólny - Arahan - 10-11-2014, 14:40
RE: DC Cinematic Universe- temat ogólny - Arahan - 24-06-2015, 09:26
RE: DC Extended Universe (temat ogólny) - Arahan - 13-04-2016, 10:21
RE: DC Extended Universe (temat ogólny) - Arahan - 17-05-2016, 14:27
RE: DC/Vertigo: zapowiedzi, plotki, gorące newsy (temat ogólny) - Rozgdz - 01-07-2023, 16:56

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości