![[Obrazek: Nothing_but_trouble_poster.jpg]](https://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/d/d4/Nothing_but_trouble_poster.jpg)
Nothing but Trouble (1991)
Chevy Chase, Dan Aykroyd, John Candy, Demi Moore a także (w mini epizodzie) 2pac, zanim stał się sławny. Można pomyśleć, że z taką ekipą będzie "ubaw po pachy".
A ja, już po obejrzeniu, pomyślałem, że sprawdzę co stało za tym FATALNYM filmem.
Z napisów na początku, można się dowiedzieć, że jest to jakiś produkt rodzinny Aykroydów. I chyba przez to zabrakło obiektywizmu podczas prac.
Druga sprawa (cóż za niespodzianka), że film był ogromną wtopą. Budżet 45 milionów - podczas seansu było widać, że trochę kasy wyłożyli ale nie aż tyle. Zarobił? 8,4 miliona :)
Postanowiłem poszukać jakiegoś zaczepienia-usprawiedliwienia dlaczego ten film jest taki jaki jest.
Wpadłem na pomysł, że może to jest "film do lat 8? 10?" dlatego jest tak żenująco-infantylny z fatalnymi dialogami? Choć sceny przemocy kazały przeczyć takim przypuszczeniom. No i nie... Ten film był PG-13 (choć w niektórych państwach od lat 10). Przy czym czytam, że został ocenzurowany, żeby dostać taką kategorię.
Jeśli macie czas, żeby sprawdzić jak fatalnie zmarnować 45 melonów i znanych aktorów, to polecam.
2/10 jedno oczko za ludzi od rekwizytów, scenografii, którzy trochę się napracowali.
American Flyers (1985) - u nas jako "Kolarze"
Powtórka po 30 latach.
Obyczajowy dramat sportowy o dwóch braciach rywalizujących w... kolarstwie ;)
Nie znam się na kolarstwie więc ciężko mi ocenić jak realistyczny, lub bzdurny, jest ten film.
Może to taki "Rocky kolarstwa"? Nie wiem.
Filmy sportowo-obyczajowe to też niespecjalnie moja półka więc ciężko mi ten odnieść do innych.
Ale powtórka udana. Podobał mi się.
Spokojnie 7+/10
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.
27-07-2023, 19:38 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-07-2023, 19:40 przez shamar.)