Niedługo jadę na "Minus One" i wydam ostateczny werdykt ;) Wczoraj z kolei powtórzyłem sobie oryginał i próbowałem obejrzeć "Godzilla, Mothra and King Ghidorah: Giant Monsters All-Out Attack" ale w przypadku tego drugiego niestety poległem gdzieś w połowie. O ile film z 1954 roku jeszcze jako tako broni się klimatem (choć zestarzał się koszmarnie, ma papierowych, kompletnie nieciekawych bohaterów a sam Godzilla zmienia co scenę swój wygląd ze względu na bieda budżet i korzystanie ze wszystkich możliwych rodzajów efektów specjalnych - w jednej scenie gdy mamy pov z okna widać nawet jak ogon gumiaka wisi sobie wesoło na lince) tak ten drugi to kompletnie nie moje kino - totalnie wkurwiający bohaterowie, skrajnie nieciekawa fabuła i ten cool feel kina z początków roku 2000 (czego eskalacja nastąpi w badziewnym do sześcianu "Final Wars") w wydaniu skośnookim jest dla mnie absolutnie nie do zniesienia i sytuacji nie ratują walki gumowych potworów, które też są bardziej śmieszne niż fajne.
Dlatego mam nadzieję, że "Minus One" to jednak bardziej "normalne" kino, które będę mógł nazwać po prostu dobrym lub bardzo dobrym filmem, a nie tylko fajnym obrazkiem z Godzillą, które ludzie w większości zdają się traktować inaczej bo niby są campowe i potwory na linkach latają i się strzelają.
Btw - wszystkie reklamy powiązane z "Godzillą" Emmericha z 1998 roku:
Trzeba przyznać, że kampanię marketingową ten film miał potężną.
Dlatego mam nadzieję, że "Minus One" to jednak bardziej "normalne" kino, które będę mógł nazwać po prostu dobrym lub bardzo dobrym filmem, a nie tylko fajnym obrazkiem z Godzillą, które ludzie w większości zdają się traktować inaczej bo niby są campowe i potwory na linkach latają i się strzelają.
Btw - wszystkie reklamy powiązane z "Godzillą" Emmericha z 1998 roku:
Trzeba przyznać, że kampanię marketingową ten film miał potężną.
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
17-12-2023, 14:19 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-12-2023, 15:47 przez slepy51.)