Bardzo fajnie. Naprawdę bardzo fajnie. Nie jestem wielbicielem wątków miłosnych na zasadzie kto z kim, ale patrzę jaką rolę pełni w historii. W tym wypadku wątek jest istotny dla Serizawy przy podjęciu jego decyzji o użyciu wynalazku. Serizawa nie chciał się zdecydować na użycie swojego wynalazku. To mi nie przeszkadza, bo od strony ludzkiej w tym filmie najbardziej mnie interesują dylematy moralne obydwu naukowców w filmie. Ogata nie jest tak interesujący, ale nie czułem by jego wątek zajmował nie wiadomo ile miejsca (poza tym, że popełnia najgorsze faux pas przy niedoszłym teściu i ten chce wyrzucić go z domu). W pierwszym akcie główną rolę odkrywa stary Yamane i ten dziennikarz. Wątek Serizawa-Emiko-Ogata staje się ważniejszy dopiero po około 40 minutach. Wokół dzieje się tak dużo już bardziej bym zrozumiał, że film nie jest dostatecznie skupiony na jakiejś centralnej postaci. Co nie znaczy, że nie są ważni.
Z trójki młodych najlepiej wypadł Hirata i pod względem aktorskim i samej roli. Takarada miał 20 lat i najlepsze role były jeszcze przed nim.
Z trójki młodych najlepiej wypadł Hirata i pod względem aktorskim i samej roli. Takarada miał 20 lat i najlepsze role były jeszcze przed nim.
17-12-2023, 17:55