Mefisto napisał(a):kiedy właśnie nadają poleconym :D sęk w tym, że każdy zamawia różne ilości filmów i każdy powinien płacić inaczej, bo przecież co innego wysłać taki jeden film poleconym, a co innego zapakować 3 czy 4 i wysłać. Różni się waga, rozpiętość i w ogóle. Więc ta cena, to takie trochę głupie równouprawnienie, czyli każdy płaci tyle samo.
Może to być spowodowane tym, że gdy jest jedna stała cena, nie ma żadnych problemów, klient kupuje, przelewa kasę za film + stałą opłatę za przesyłkę. Nikt ich się później nie pyta - ile kosztuje przesyłka przy większej ilości filmów itp ani zapewne nie chce im się zmieniać co chwila kosztów przesyłki przy zmianach cennika poczty lub po prostu dorabiają te 5 zł jeżeli ktoś zamawia tylko jeden film. Ale nie musicie tam kupować :)
A tak przy okazji, to na polskim rynku po prostu brakuje jakiejś zagranicznej silnej firmy pocztowej z tradycją, która mogłaby wkroczyć na nasz rynek i pokazać PP jakie powinny być ceny i proporcjonalnie do nich jakość.
Co do przesyłek z zagranicy, to tak trochę się obawiam, że równie dobrze listonosz/ktoś w sortowni, może ten list schować do kieszeni i nikt tego nie udowodni i nie będzie żadnych konsekwencji, aczkolwiek nie zdarzyło mi się jeszcze, żeby list zwykły, który miał do mnie dojść, gdzieś się 'zgubił'.
EZYDVD ---> mają świetny system wyszukiwania, można wybrać opcje "znajdź z polskimi napisami + region 2". Jednakże ceny mają 'normalne', więc ewentualnie opłaca się zamówić jakieś szczególne wydania kolekcjonerskie, a tak to przymierzam się do pierwszych zakupów z HMV lub w jakimś innym, słyszałem o sklepie, co do Polski za jednego funta wysyła.
02-10-2008, 21:37