(12-01-2024, 00:14)Capt. Nascimento napisał(a): Zależy co definiujesz jako spadek formy?
Kręcenie się w kółko tych samych motywów i przeskakiwanie rekina.
(12-01-2024, 00:14)Capt. Nascimento napisał(a): Monster to wybitne anime, zdecydowanie jedno z najlepszych wszech czasów.
Spadku formy nie ma - ostatnia 1/3 podnosi całość o poprzeczkę aż do rewelacyjnego zakończenia.
W tym serialu jest bardzo mroczny thriller z pościgiem za seryjnym mordercą, cholernie interesującym tłem polityczno-psychologicznym, są pościgi i akcja.
Są też odcinki dużo wolniejsze, gdzie główny bohater poznaje jakichś losowych ludzi, z którymi spędza 1-2 odcinki. Część z takich odcinków jest fascynująca i trzyma w napięciu, a część... jest dużo wolniejsza i może znudzić. Dają sobie dużo czasu na budowanie relacji i portretu psychologicznego postaci.
Twórcy mają za to niesamowitą zdolność wprowadzania nowych postaci. 70% serialu za Tobą, a oni wprowadzają nową postać... która w pół odcinka staje się jedną z najlepszych postaci całego serialu. A potem wprowadzają kolejną... i jest to samo.
Brzmi dobrze. Pewnie niedługo zacznę drążyć temat.
(12-01-2024, 00:14)Capt. Nascimento napisał(a): Nie no, opening jest kultowy. "Put your grasses on, nothing will be wong" i skrzecząca gitara.
No nie. Nie kupiłem tego. Ni cholery mi ta piosenka nie pasuje do serialu. Dobrze że w samym serialu nikt nie eksperymentował i muzyka przystoi klimatowi fantasy.
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ グシャグシャ バキバキ ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D
バリバリ グシャグシャ バキバキ ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D
12-01-2024, 00:58