Cytat: Siadają, biorą kwity planowanych filmów i mówią: - nieeee no, kurde, nas tu nie ma?! znaczy ty jesteś, grubasie, spoko, ale nie ma żółtego. A i mnie, lesbijki nie ma. Nie zatwierdzamy, projekt idzie do kosza!Opowiem Ci jak to wygląda u mnie w firmie. Pracuję w dużym Amerykańskim korpo z listy fortune500. W zeszłym roku musiałem przejść obowiązkowe szkolenie z ukrytego biasu, rasizmu i chuj wie czego, a potem otworzono u nas oficjalne kluby wspierające wszystkich poza mną bo jestem białym facetem. Obecnie przy rekrutacjach są diversity quotas bo firma ich nie wyrabia w Polsce i jak ostatnio przyjechała do nas szefowa HRów na europę to była zawiedziona, że mamy jedynie jedną kobietę i tyle z diversity, więc niedługo później przyszło pismo i szkolenia że coś z tym trzeba zrobić :)
No ja się zastanawiam czemu to jest tak istotne, że jest ważniejsze od jakichkolwiek innych kwalifikacji, ale jeśli u mnie tak jest to w mediach zachodnich musi to być dociśnięte na pełnej kurwie
03-02-2024, 20:56 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-02-2024, 20:57 przez Corn.)