Dał się złapać bo zastawiono na niego pułapkę, żadnego innego stwora z wyspy ten "zaszczyt" nie spotkał. Gdyby chcieli zapolować na dinozaura to pewnie też daliby radę, o czym dowodzi "The Valley of Gwangi" choćby, który przy okazji jest moją zdecydowanie ulubioną wersją "King Konga" :)
To wszystko znajdziesz w "Godzilla Minus One", było to też w "Godzilli" Edwardsa, choć tam akurat nie wszystko się udało. Ale nadal jest to film o klasę lepszy niż wszystko to, co dostaliśmy w tym uniwersum później.
I jasne, rozumiem, że sobie poszli w bardziej rozrywkowym kierunku ale miejmy też jakieś wymagania odnośnie tych filmów - to, że coś jest czystą eskapistyczną rozrywką nie znaczy, że ma być pozbawione stawki, emocji i totalnie wyzute z jakiejkolwiek logiki. A taki niestety jest ten najnowszy filmik Wingarda, w którym rzeczy się dzieją, potwory się biją a ja mam to totalnie w dupie bo nic ciekawego z tego nie wynika.
marsgrey21 napisał(a):Mi te nowe filmy nie leżą, brak tutaj interesującej mitologii, ludzkiej historii, odrobiny horroru i napięcia
To wszystko znajdziesz w "Godzilla Minus One", było to też w "Godzilli" Edwardsa, choć tam akurat nie wszystko się udało. Ale nadal jest to film o klasę lepszy niż wszystko to, co dostaliśmy w tym uniwersum później.
I jasne, rozumiem, że sobie poszli w bardziej rozrywkowym kierunku ale miejmy też jakieś wymagania odnośnie tych filmów - to, że coś jest czystą eskapistyczną rozrywką nie znaczy, że ma być pozbawione stawki, emocji i totalnie wyzute z jakiejkolwiek logiki. A taki niestety jest ten najnowszy filmik Wingarda, w którym rzeczy się dzieją, potwory się biją a ja mam to totalnie w dupie bo nic ciekawego z tego nie wynika.
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
05-04-2024, 20:18 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-04-2024, 20:31 przez slepy51.)