Rzeczywiście Ogrodnikowi trafiło się ostatnio kilka takich sobie w najlepszym razie filmów z rzędu, bo Jak pokochałem gangstera (choć tutaj grał epizod), a film o nauczycielu, to kolejny słaby z nim film po Jednej duszy. Jedna dusza to typowy polski ciężki dramat o Śląsku, taki jakiego się spodziewacie, z kliszami, jakie widzieliście w każdym smutnym polskim filmie o Śląsku wyreżyserowany przez gościa od Kac Wawy, więc może to nie powinno być zaskoczenie że wyszło słabo. Jedyne czym się broni to rolami Małgorzaty Gorol w roli maltretowanej żony i Ogrodnika, który gra bardzo niesympatycznego faceta. Choć i tak jest lepsze od tej polskiej wersji Młodych gniewnych z Michelle Pfeiffer, w której kobietę kot z Powrotu Batmana zastąpił Ogrodnik.
Ale przecież jest Johnny, Najmro, Wszystkie nasze strachy (ok, Magnezja jest beznadziejna, ale doceniam za próbę zrobienia w Polsce czegoś innego, świeżego, tylko że totalnie nie wyszło, jest to nieudany eksperyment), Ikar. Choć coś w tym jest, że najlepszą rolą Ogrodnika wciąż pozostaje występ w Chce się żyć. A też nie jestem jakimś super fanem, w sensie takim, że każda jego rola mi się podoba, bo też są dobre filmy, w których przestrzelił z aktorstwem, przeszarżował jak było w Ostatniej rodzinie. Dobry aktor, ale czasami twórcy pozwalają mu na za dużo, nie potrafią go upilnować na planie i wtedy wychodzi różnie.
Ale przecież jest Johnny, Najmro, Wszystkie nasze strachy (ok, Magnezja jest beznadziejna, ale doceniam za próbę zrobienia w Polsce czegoś innego, świeżego, tylko że totalnie nie wyszło, jest to nieudany eksperyment), Ikar. Choć coś w tym jest, że najlepszą rolą Ogrodnika wciąż pozostaje występ w Chce się żyć. A też nie jestem jakimś super fanem, w sensie takim, że każda jego rola mi się podoba, bo też są dobre filmy, w których przestrzelił z aktorstwem, przeszarżował jak było w Ostatniej rodzinie. Dobry aktor, ale czasami twórcy pozwalają mu na za dużo, nie potrafią go upilnować na planie i wtedy wychodzi różnie.
16-04-2024, 01:47 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-04-2024, 01:53 przez michax.)