na nieszczęście, to DEI przy Snow White 2025 to nawet jeszcze nie czubek góry problemów pchania poc do filmów, choć myślałem że akurat ta decyzja wyj3bie sufit. Jest światełko nadziei że wielkie wytwórnie i te mniejsze (prędzej) się ogarną i skończą z inżynierią społeczną, która (*&^%#$% się nie sprawdza a zabija dobre kino jakie znamy. Ja ostatnio się odbiłem od kilku produkcji, w których był mieszane pary zwłaszcza BM+WF, gdzie takie związki w stanach stanowią zaledwie 0,8%, a w klasie wyższej, gdzie WM jest na wysokim stanowisku, to jest jak znalezienie j3banego jednorożca, więc nie lubię jak się robi z filmu o końcu świata jeszcze większą bajkę tylko pod tezę. Do tego 99% Poc to dobre charaktery, a bieli są źli i ta narracja mnie po prostu wnerwia. Ze Snow White 2025 jest dokładnie tak samo: good girl jest opalona, a zła jest białą kobietą (tak, wiem kim jest ta aktorka, ale still). Natomiast to dalej Disney, czyli nie tylko kino będzie plusem w rubryce zysk, ale wszelkie zabawki, zestawy czy tam L3GO albo inne chvuje muje dzikie węże dla dzieci.
“A man holds sacred only 3 things. His home, his children, and his mother. He who dares to harm any of these, whomever god he serve, pray to them for mercy. You will receive none from the man.”
22-03-2025, 22:14